Firea: În aceste zile se va face o plată de 13 milioane de lei către RADET, iar 60% va ajunge la ELCEN

  • Adelina Mitrache
  • 12 septembrie 2016
  • Mediu

Primăria Capitalei va face, în următoarele zile, o plată de 13 milioane de lei către RADET, iar 60% din această sumă va merge către ELCEN, a declarat, luni, primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, după o întâlnire cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

„Împreună cu domnul ministru am stabilit ce avem de făcut în continuare și anume: să fie asigurat un cash flow pentru ELCEN, prin faptul că Primăria Capitalei, așa cum a făcut și în cele două luni și jumătate de când sunt primar general, va plăti la zi subvenția legală aferentă. În aceste zile se face o plată de 13 milioane de lei de la Primăria Capitalei către RADET, iar din contul RADET, prin ridicarea popririi garantată de domnul ministru: 30% va rămâne pentru RADET, care va plăti salariile și reparațiile curente; 60% va merge către ELCEN pentru a se îndestula și a acoperi parte din datoria eligibilă; 10% — alte datorii. Aceasta este structura contului escrow care e acum poprit în urma unei hotărâri judecătorești, dar care nu este opozabilă Primăriei Capitalei, ci doar RADET-ului”, a spus edilul general.

Ea a afirmat că bucureștenii nu trebuie să aibă niciun fel de teamă în ceea ce privește livrarea apei calde și asigurarea căldurii pentru sezonul rece.

„Aceste lucruri sunt intangibile, nu putem să punem în pericol confortul populației, este vorba despre infrastructura critică națională și nimeni nu se poate juca cu așa ceva”, a adăugat Firea.

În ce privește datoria istorică, acumulată în ultimii 10-12 ani, primarul a apreciat că sunt și alte instituții guvernamentale care trebuie să spună în perioada următoare un punct de vedere.

„În urma acestuia, Primăria Capitalei, bineînțeles, va face, dacă va fi cazul, o rectificare bugetară. Deci, asta rămâne de văzut, în urma punctului de vedere juridic, economic și administrativ din partea unor alte instituții guvernamentale”, a spus edilul.

Firea a anunțat că de acum înainte doar ea și ministrul Energiei, Victor Grigorescu, vor comunica în legătură cu acest subiect.

„Am tras amândoi concluzia că, din nefericire, au fost făcute declarații publice care au afectat bucureștenii, care și-au pus semne de întrebare în legătură cu livrarea apei calde, în legătură cu pregătirea pentru sezonul rece”, a explicat ea.

Firea a atras atenția asupra faptului că situația apărută la RADET și ELCEN nu îi este imputabilă nici primarului general, nici ministrului Energiei.

„Noi trebuie să le gestionăm (aceste situații, n.r.) cu maturitate, înțelepciune, profesionalism și vă asigur că împreună cu domnul ministru vom lua deciziile cele mai bune în favoarea bucureștenilor”, a conchis Firea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *