Ultimele Știri

Firea: Fac apel la proprietarii care locuiesc în clădiri cu risc seismic clasa I pericol public să accepte locuinţele puse la dispoziţie de Primărie

gabriela firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut, sâmbătă, după cutremurul de 5,3 grade din Vrancea, resimţit şi de bucureşteni, un apel la proprietarii care locuiesc în clădiri cu risc seismic clasa I pericol public să accepte locuinţele puse la dispozitie de Primărie, pentru a putea începe, în regim de urgenţă, consolidarea.

„Din fericire, nu au fost victime în urma cutremurului de aseară. Echipe ale Primăriei Capitalei au verificat Centrul Vechi, acolo sunt mai multe clădiri degradate. Fac apel la proprietarii care locuiesc în clădiri cu risc seismic clasa I pericol public să accepte locuinţele puse la dispoziţie de Primărie, pentru a putea începe, în regim de urgenţă, consolidarea”, a spus Gabriela Firea.

Ea a explciat că legislaţia nu permite evacuarea impobilelor cu risc seismic I.

„Legislaţia în vigoare nu ne permite sa evacuăm aceste imobile, deşi sunt un pericol atât pentru locatari, cât şi pentru cei care trec prin zonă. Am propus înfiinţarea Administraţiei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, deoarece am găsit la Primărie o lipsă de coordonare şi implicare constantă în legătură cu problema clădirilor cu bulină. Cu sprijinul consilierilor PSD şi ALDE, această structură va funcţiona cât de curând. Este regretabil că reprezentantii USB şi PNL nu au înţeles importanţa acestei iniţiative şi au încercat să blocheze proiectul. Şi nici nu au oferit o altă soluţie-alternativă la propunerea mea”, a adăugat Firea.

Conform informaţiilor primite şi verificărilor efectuate în teren de către poliţiştii locali, până la această oră nu au fost constatate evenimente cauzate de cutremurul care a avut loc în cursul nopţii (tencuială căzută, panouri publicitare desprinse, cabluri electrice rupte, copaci căzuţi), au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*