Ultimele Știri

Filmul „Artă”, de Adrian Sitaru, este nominalizat printre cele mai bune scurt-metraje europene

Scurtmetrajul unui român se numără printre cele mai bune scurtmetraje ale anului 2014. Mai mult, acesta se clasează într-un top european.

Cineuropa Shorts a urmărit selecţia unor importante persoane din industria cinematografică europeană a segmentului de scurtmetraje, pentru a descoperi peliculele favorite din 2014. Filmele selectate reprezintă o paletă diversă de genuri, arătând, totodată, profunzimea producţiilor create în prezent în Europa.

Scurtmetrajul „Artă” a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2014. În luna octombrie a anului trecut, Adrian Sitaru a fost distins cu premiul pentru cel mai bun format scurt, pentru scurtmetrajul său „Artă”, la Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur, Belgia.

De asemenea, regizorul român a câştigat trei premii internaţionale, „Artă” fiind distins cu trofeul Louis Le Prince pentru cel mai bun scurtmetraj din competiţia Festivalului de la Leeds, din Marea Britanie, cel pentru cel mai bun scurtmetraj la Sleepwalkers International Short Film Festival, din Estonia, şi cel pentru cel mai bun scenariu la Ozu Film Festival, din Italia.

„Artă” este o producţie 4 Proof Film, fiind 100% independentă. Din distribuţie fac parte Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus şi tânăra Iulia Crişan. Imaginea este semnată de Adrian Silişteanu, iar montajul este realizat de Andrei Gorgan.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*