Ultimele Știri

Filipine: Rodrigo Duterte provoacă SUA să îşi retragă ajutoarele

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că nu va ceda în fața presiunilor externe asupra campaniei sale anti-drog şi a îndemnat SUA şi UE să îşi retragă ajutoarele din Filipine, conform Aljazeera.

„Nu mă aștept ca (grupările pentru) drepturile omului, nu mă aștept ca Obama, nu mă aștept ca UE să mă înțeleagă”, a spus Duterte într-un discurs joi. ” Și dacă voi credeţi că este timpul să vă retrageţi ajutorul, continuaţi. Nu vom implora pentru ajutor.”

Observaţia lui Duterte a fost făcută ca răspuns la criticile aduse de SUA şi UE cu privire la războiul său asupra drofurilor, ce a cauzat peste 3.600 decese cauzate de poliţie, traficanţi şi justiţiari, potrivit datelor oferite de Poliţia Naţională din Filipine.

Câţiva politicieni, precum senatorul american, Patrick Leahy, a sugerat tăierea ajutoarelor pentru Filipine, în septembrie, dar Duterte susține că străinii pur și simplu nu înțeleg amploarea problemei drogurilor în țara sa.

„Nu veţi înţelege niciodată durerea pe care o îndurăm noi”, a declarat preşedintele filipinez.

Rodrigo Duterte reprezintă o figură politică controversată, deoarece, odată cu implementarea politicilor sale anti-drog, grupuri de justiţiari  au ucis numeroși traficanți de droguri, gangsteri și alte elemente criminale. Se crede că Duterte a dat mână liberă acestor execuții, pentru care a fost denumit „The Punisher” („Justiţiarul”,”Cel care pedepseşte”).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*