Ultimele Știri

VIDEO: Filat, săltat de mascați în Parlament. „Dacă voi vorbi, totul va sări în aer!”

vlad filat

Fostul premier moldovean, Vlad Filat, a rămas fără imunitate parlamentară și poate fi arestat conform cererii procurorului general al Republicii Moldova, în cazul dispariției unui miliard de dolari.

Procurorul general Corneliu Gurin a solicitat ca Vlad Filat să fie arestat. Directorul CNA Viorel Chetraru a descins în sediul Parlamentului alături de un grup de ofițeri mascați. Cel mai probabil, aceștia ar urma să-l aresteze pe președintele PLDM, Vladimir Filat.

Politicianul se află la această oră în sediul CNA, echivalentul DNA-ului românesc.

Parlamentul a ridicat astăzi imunitatea parlamentară a lui Vlad Filat, la cererea lui Corneliu Gurin care a spus că deţine dovezi că Filat ar fi comis o crimă deosebit de gravă. 

Ce a declarat Filat în fața Parlamentului:

„Am un sentiment de deja-vu. Sentimentul ăsta îmi aminteşte de hotărârea Curţii Constituţionale din 22 aprilie 2013, după negocieri de formare a majorităţii parlamentare, noaptea, că la noi noaptea, pe furiş, sau dimineaţă tare se iau decizii importante… Avem încă un precedent în ţară. De când în ţara noastră denunţul unui nu ştiu care serveşte temei pentru atâta hărnicie? S-a venit cu aşa viteză, fără ca cel puţin eu şi deputaţii să facem cunoştinţă cu demersul procurorului, care nu trebuie citit de la tribună şi transmis celui care prezidează – finului. Într-un proces penal probele nu trebuie plimbate prin târg. Justiţie nu este doar în RM, justiţie se face şi în afara RM.

Dacă voi consideraţi că aduceţi pe altarul RM o jertfă, o să accept, dar o să vă spun mai târziu pentru ce. Uitaţi-vă cum se mişcă lucrurile la noi. Este normă legală, ca votul să fie secret, acum – „hai public”. Pentru că totul este un scenariu. Domnul de pe Cantemir ştie despre ce vorbesc.

Eu îmi asum responsabilitatea în deplinătate şi-mi cer scuze de la părinţi. De multe ori am zis: „hai să mai tolerăm, hai să facem un pas înapoi ca ţara să facă un pas înainte”. Vorbim despre o persoană pe care aţi crescut-o personal, dle Voronin, iar noi i-am oferit posibilitatea să conducă totul în ţară!

Spuneam recent că dacă o se deschid parantezele, o să zboară clasa politică în aer. Poate a venit timpul să sară naibii totul în aer şi să contruim ceva! Nu cinic şi făţarnic, cu scenarii pe la spate, cu borsetci şi majorităţi cumpărate. Vreau ca dl Gurin să-şi amintească cum a fost numit procuror general. V-o spun eu, în cunoştinţă de cauză: în ţara asta deciziile nu se iau la CNA, la PG sau la PD. Deciziile se iau pe strada Cantemir sau la Nobil Club.

Nici nu m-am uitat peste acuzaţii, o să se uite avocaţii. Vorbeam de jertfă. Poate această asociere să-mi fie scuzată, însă imediat din această clipă vreau să vă spun, ca şi cetăţean al RM, să îndemn toţi cetăţenii să nu mai recunoască această procuratură condusă politic, acest Centru anti-PLDM (CNA).

S-a terminat perioada compromisurilor. Acuş o să urmeze show-urile, o să fiu arestat. Oameni buni, salvaţi ţara, salvaţi-vă pe voi. Este aici şi Iaralov, şi Costea (Constantin Botnari, n.r.), iartă-mă, dar lumea îţi zice „borsetkă”.

Să nu mizaţi pe minciunele, aşa cum am asistat la uniunea alianţei de ieri seara, cum ne porneam să facem lege. Domnule Ghimpu, peste 600 de dosare are nepotul dvs.

Faceţi regulă în ceea ce înseamnă aşa-numita presă moldovenească. Fac apel la jurnalişti, care sunt killeri morali. Ca să distrugă soarta omului cu atacuri la persoană, familii întregi, libertatea de expresie. Mai cu seamă, într-o perspectivă electorală poate să influenţeze dramatic viitorul acestei ţări.

Dacă vrei să fii liber, scrii cerere în PD. Eu cerere în PD nu scriu. Domnule Diacov, am înfiinţat acest partid, dar nu este ceea ce am vrut. Îmi pare rău. Nu lăsaţi milioanele care se învârt, miliardele, acuş o să apară trilioanele, să acopere restul problemelor. Vă rog pe toţi, pe cei din piaţă: clarificaţi-vă câte milioane s-au furat din MTC, la Metal Feros, câte se pun pe seama oamenilor la tarifele la gaz şi energia electrică.

Îmi pare rău de ceea ce urmează se întâmple. Sunt sigur că până la urmă vom face curăţenie pentru a ajunge la evoluţie. Indiferent unde mă voi afla, îmi voi continua activitatea. PLDM va fi condus de Valeriu Streleţ.

În încheiere: ziua de azi va trece, de mâine viaţa continuă. Aveţi grijă de ceea ce urmează să faceţi. Aveţi grijă de Republica Moldova.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*