Ultimele Știri

FIFA=MAFIA: Prețul în vieți omenești plătit de cei pe care tu nu îi vezi la televizor

QATAR

FIFA  și-a arătat în aceste zile adevărata față, o față murdară, coruptă și odioasă. Mega-dosarul de corupție instrumentat de procurorii americani și elvețieni au scos la iveală o mită de 150 de milioane de dolari. Aici nu putem vorbi de fotbal ci doar de mafia gulerelor albe, a oamenilor bogați care vor să devină și mai bogați.  

14 înalți oficiali FIFA s-au ocupat cu spălarea banilor, înșelătorie, luare de mită și fraudă. Oficialii FIFA au folosit influența masivă a organizației pentru a-și umple propriile buzunare. Sepp Blatter câștigă anual un milion de euro, iar colegii săi arestați sume aproape similare, plus bonusuri și prime speciale care nu sunt dezvăluite publicului larg. 

O privire mai atentă sugerează că există multă suferință în lumea reală. Zeci de mii de oameni care nu apar la televizor trăiesc umilințe greu de imaginat, uneori plătesc chiar prețul suprem pentru ca tu să vizionezi Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale de Fotbal.  Aceste lucruri se întâmplă în urma deciziilor directe luate de FIFA. Qatarul este o țară care nu respectă drepturile omului, iar muncitorii veniți de pe toate meleagurile lumii pentru un salariu mizer sunt umiliți și obligați să muncească și 14 ore pe zi la temperaturi ce depășesc 40 de grade Celsius. 

Oare ce mită au primit șefii FIFA pentru a acorda organizarea FIFA World Cup 2022 în Qatar, o țară mică, cu o temperatură extrem de ridicată în timpul verii și fără nici un pic de cultură fotbalistică?

Blatter demisia…

Watch: First direct questioning of Sepp BlatterKeme Nzerem asked the embattled President: „Surely it’s time for you to say goodbye to FIFA?”

Posted by Channel 4 News on 28 Mai 2015

O investigație a The Guardian de anul trecut a arătat că lucrătorii migranți nepalezi mureau la o rată de unul la două zile. În concluzie, The Guardian a pus că numarul total de lucrători veniți din Nepal, India și Bangladesh care și-au pierdut viața în Qatar se ridică la 964 în doar doi ani, respectiv 2012 și 2013.

În graficul de mai jos puteți observa numărul muncitorilor care și-au pierdut viața în timpul pregătirilor și construcției bazelor sportive destinate Olimpiadelor și Cupelor Mondiale. Se estimează că în Qatar și-au pierdut viața circa 1200 de oameni până în prezent și încă 4000 și-ar putea pierde viața până în 2022.

grafic

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*