Ultimele Știri

FIFA recunoaşte mita dar nu zice nimic de Blatter şi Platini

FIFA a dat astăzi un comunicat în care precizează că a ajuns să fie o victimă a funcţionarilor corupţi pe care îi acuză de abuz de putere. Forul fotbalului mondial a trimis procurorilor americani mai multe documente prin care pretinde daune de zeci de milioane de dolari de la 41 de foşti angajaţi şi colaboratori implicaţi în dosarul de corupţie instrumentat în SUA.

Cel mai mare scandal de corupţie din fotbalul mondial a izbucnit în urmă cu aproximativ un an. 15 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi opt actuali şi foşti oficiali ai forului au fost puşi sub acuzare. Ei  sunt acuzaţi şi de luare de mită, în ultimii 26 de ani.

Chuck Blazer este fostul preşedinte al Federaţiei Panamericane de Fotbal. Este primul personaj FIFA care a recunoscut în faţa unui judecător că a luat mită.

Blazer a declarat că, împreună cu alţi oficiali ai FIFA, a acceptat bani, în anul 1992. Este exact anul în care s-a decis că Franţa va fi gazda Cupei Mondiale din 1998.

Fostul oficial FIFA a recunoscut că acceptat mită pentru a vota pentru organizarea Cupei Mondiale de Fotbal în Africa de Sud ediţia 2010.

ABC News a relatat că Blazer s-ar afla în colimatorul FBI şi al procurorilor americani pentru faptele de corupţie şi mită  la şapte arestări în rîndul oficialilor forului fotbalistic mondial. 14 persoane au fost puse sub acuzare în acest caz.

Totuşi, comunicatul de astăzi al FIFA nu vizează direct numele grele care au condus destinele fotbalului mondial, precum Sepp Blatter sau Michel Platini. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*