Ultimele Știri

Fidel Castro a câștigat varianta chineză a Premiului Nobel pentru Pace

Fostul președinte cubanez, Fidel Castro a fost distins cu versiunea chineză a Premiul Nobel pentru Pace, fiindu-i atribuit pentru „contribuțiile importante” ale sale la pacea mondială.

Părintele Revoluției cubaneze a fost selectat de nouă savanți și experți pentru a primi Premiul Confucius pentru Pace din China.

„Fidel Castro, atunci când se afla la putere, nu a recurs la forță sau la violență pentru a soluționa crizele și conflictele în relațiile internaționale, în special cu SUA. El  a avut întrevederi cu lideri și organizații străine și a servit puternic cauza eliminării armelor nucleare”, a declarat Liu Zhiqin, unul dintre inițiatorii  Premiului pentru Pace Confucius, citat joi de Global Times.

Pentru ediția din 2014 a Premiului Confucius, Fidel Castro a fost în competiție cu președinta sud-coreeană Park Geun-hye, secretarul general al ONU Ban. Ki-moon sau Organizația de Cooperare de la Shanghai (OCS), un grup regional care se dorește o alternativă la ascendența SUA.

Fidel Castro, pe numele său complet Fidel Alejandro Castro Ruz, este un revoluționar cubanez care a participat la răsturnarea dictaturii lui Fulgencio Batista  și transformarea Cubei în primul stat comunist din emisfera de vest.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*