Ultimele Știri

Salvează o inimă: Fetița cu visuri de balerină – riscă să nu mai meargă niciodată. Are nevoie de operație urgent

Elena Petică este o fetiță de 6 ani care suferă de luxație neurologică la șold. Deși a trecut prin mai multe operații, problema fetiței nu s-a ameliorat, iar aceasta riscă să nu mai poată merge niciodată dacă nu va fi operată de urgență. 

Micuța Elena are un vis care o ține puternică în numeroasele nopți petrecute pe patul spitalului, acela de a fi balerină. Încă de la o vârstă foarte fragedă, a fost nevoită să înlocuiască ieșirile la joacă, cu ore lungi petrecute în fața medicilor. Încă de la vârsta de 3 ani, a fost obligată să poate permanent o ortoză, iar timpul petrecut acasă a fost înlocuit cu cel petrecut în cea de-a doua sa casă, spitalul.

Intervenția chirurgicală de la șodul drept necesită o sumă de 23.500 lei, sumă pe care părinții nu și-o pot permite. Cel care îi poate salva visul de balerină este doctorul Alexandru Thiery. De curând, acesta a realizat o premieră în România, reușind să opereze cu succes o pacientă de 14 ani. care suferea de scolioză dublă, asociată cu maformația măduvei spinării.

”Elena a avut un mielomeningocel, a fost operată la foarte scurt timp după naștere de colegul nostru neurochirurg, doctorul Sergiu Stoica, în cadrul Spitalului Marie Curie, cu o evoluție din punct de vedere neurologic excelentă, însă cu un șold instabil, așa cum sunt șoldurile neurologice. De ce sunt instabile: există un oarecare dezechilibru de tonus muscular la acești copii, indiferent că au boală spastică sau o boală flască. Mielomeningocelul este o boală flască, musculatura este în general moale, șoldul devine instabil și încet-încet se luxează. Șolduri perfect operate cu o acoperire excelentă a capului femural pot să recidiveze pentru că noi, din păcate, nu tratăm cauza. Nu avem cum să o tratăm! Acei neuroni prost formați în perioada embrionară nu pot fi înlocuiți și ei nu vor inerva corect musculatura. Noi tratăm efectul problemei, iar cauza persistă, lucru care ar putea să ducă la recidivă. Totuși, indicația chirurgicală este certă: un pacient cu luxație neurologică de șold trebuie operat pentru că altfel își va pierde mersul”, declară Alexandru Thiery, medic primar în ortopedie pediatrică a Spitalului Monza din București.

Pentru a o ajuta pe fetiță, Asociația ”Salvează o inimă” a înființat o platformă online, pentru strângere de fonduri, pe salveazaoinima.ro. De asemenea, s-au făcut publice și două conturi. unde oamenii pot dona sume de bani care pot ajuta la îndeplinirea visului micuței: RO58BRDE180SV73264951800 (Lei) sau RO41BRDE180SV00372701800 (Euro).

Până la ora actuală, Asociația a reușit să strângă aproximativ 20% din suma de care are nevoie până la jumatatea lunii septembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*