Ultimele Știri

Fethullah Gulen, despre acuzațiile lui Erdogan: ”În mod repetat am denunţat tentativa de lovitură de stat şi am negat cu tărie orice implicare”

Clericul musulman Fethullah Gulen de declarat că a denunțat lovitura de stat din Turcia în repetate rânduri și respinge acuzațiile președintelui Recep Taiyyp Erdogan.

Gulen a declarat că este încrezător în faptul că autorităţile americane nu vor aproba extrădarea sa în Turcia, într-un interviu acordat Corriere dela Sera, relatează agenţia de ştiri DPA.

„Este foarte clar că această cerere este motivată politic şi sunt încrezător că faptele vor arăta acest lucru. În mod repetat am denunţat tentativa de lovitură de stat şi am negat cu tărie orice implicare„, a declarat Gulen pentru cotidianul italian Corriere della Sera.

În ceea ce privește apropierea sa de Erdogan, din urmă cu peste 10 ani, acesta a declarat că în perioada alegerilor din 2002, „niciun alt partid nu promova reformele democratice şi aderarea la UE atât de mult precum partidul lui Erdogan”. Acest partid suferă însă, în prezent, de ”otrava puterii”, declară acesta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*