Ultimele Știri

Festivalul Enescu, 22 de zile de muzică clasică și magie

Festivalul „George Enescu” a avut deschiderea duminică seară și va continua să aducă pe scenă orchestre recunoscute la nivel internaţional, timp de 22 de zile. În această perioadă, publicul va avea ocazia să asculte lucrările marelui compozitor de muzică clasică. Festivalul ajută la întărirea locului României pe harta culturală mondială.

Seara de deschidere fost un real succes, sala fiind absolut plină de iubitori ai muzicii clasice. Aceasta este cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu”, având în deschidere  „Rapsodia Română Nr. 1”, de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret.

Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu a ținut un discurs în deschiderea evenimentului: „Festivalul este expresia datoriei noastre faţă de moştenirea pe care a lăsat-o, dar şi faţă de slujitorii de azi şi dintotdeauna ai muzicii. Este o operă comună care a rezistat vremurilor, devenind un reper în lumea manifestărilor muzicale. Festivalul «George Enescu» s-a născut în vremuri potrivnice, a crescut, trecând peste multe greutăţi şi adversităţi, şi, ajuns la maturitate, va continua să existe. Tăria şi importanţa lui vin tocmai din această continuitate. Este angajamentul şi obligaţia noastră faţă de Enescu şi faţă de România, pentru că festivalul face parte acum din identitatea noastră ca naţiune. În timp, festivalul a crescut în calitate şi vizibilitate, s-a profesionalizat şi s-a plimbat prin lumea muzicală”, a spus Ionuţ Vulpescu.

La deschiderea festivalului și-au făcut apariția mai multe personalități din scena politică sau culturală: preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, fostul preşedinte al României Ion Iliescu, fostul premier al României Adrian Năstase, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, George Ivaşcu, regizoarea Alice Barb.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*