Ultimele Știri

Festivalul E-Motional – ”Reinventează-te”

Festivalul E-Motional este organizat și prezentat de Fundația Gabriela Tudor. Parteneri și asociați sunt Centrul Național al Dansului București și ”lorgean theatre”. Evenimentul este organizat în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

”În cei peste 2 ani de studio ZonaD, am înțeles că publicului nostru îi place schimbarea și că este mereu în căutare, dornic să descopere și să încerce lucruri noi. Aceasta este și provocarea căreia încercăm să îi răspundem prin proiectele pe care le producem și prin evenimentele pe care le programăm împreună cu artiștii, colaboratorii și partenerii noștri. De aici și motto-ul „reinventează-te”, sub care se desfășoară ediția a doua a Festivalului E-Motional, organizat ca parte a programului „E-Motional: rethinking dance”.

Festival-E-Motional

Pe durata unei perioade de mai bine de o lună propunem publicului din București un conținut variat, sub formă de spectacole, conferințe, dezbateri, proiecții de filme, ateliere, peste 15 evenimente, care au în comun subiecte ce dovedesc o preocupare actuală a artiștilor pentru teme legate de identitate, memorie a corpului sau a spațiilor, precum și de explorare a performativității altor spații decît cele clasice.

Prin programul propus, continuăm și amplificăm un demers de reflecție asupra proceselor și conținuturilor artistice actuale, printr-o serie de ateliere și dezbateri de istoria și teoria dansului contemporan și performance art-ului susținute de artiști, teoreticieni și critici de dans din România și din străinătate. Acestea își propun să familiarizeze publicul din România cu practici artistice și estetici variate în domeniul dansului contemporan, încercînd să ofere un context pentru spectacolele care sînt produse sau/ și prezentate în România și să contribuie la dezvoltarea unor perspective și discursuri critice cu privire la acestea. Așteptăm deopotrivă publicul larg și profesioniștii din dans la evenimentele din festival, pe care le acompaniem cu întîlniri și discuții în format lejer, de tip cafenea, în care să aflăm împreună lucruri noi și vechi și să discutăm într-un mod relaxat.”

Festivalul aduce împreună peste 25 de artiști și profesioniști ai dansului, participanți sau invitați în program, din România, Italia, Islanda, Letonia, Norvegia, Portugalia, SUA.

Parteneri media: Șapte Seri, Zeppelin, Scena.ro, Modernism, ArtAct magazine, ArtClue, Romania Pozitivă, Sub 25, The ONE, Feeder, Veioza arte

***

PROGRAM DETALIAT [pe categorii de evenimente]

SPECTACOLE 

> Piesă cu responsabilitate limitată
05.10/ 19:00/ CNDB

După o idee de: Cosmin Manolescu, Mihaela Dancs, Ștefania Ferchedău
Direcție artistică și interpretare: Mihaela Dancs & Cosmin Manolescu

Producție: ZonaD/ Fundația Gabriela Tudor
Producător: Ștefania Ferchedău
Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național
Cu sprijinul: Centrul Național al Dansului București
Durata: aprox. 50 min.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*