Ultimele Știri

Fermierii afectați de secetă ar putea fi despăgubiți

Botănoiu (MADR): Fermierii afectați de secetă ar putea fi despăgubiți cel mai probabil printr-o schemă de ajutor de stat

seceta

Fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă, în această vară, ar putea fi despăgubiți cel mai probabil printr-o schemă de ajutor de stat, conform unui comunicat remis Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Daniel Botănoiu le-a prezentat producătorilor agricoli oportunitățile de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 — 2020, în vederea refacerii infrastructurii secundare de irigații.

Printre subiectele ridicate de fermierii prezenți la discuții s-au aflat și efectele eliminării cotelor de lapte la nivel european, amenajamentele pastorale, posibilitățile de stimulare a investițiilor în sectorul zootehnic și în zona montană, precum și efectele aplicării Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

La întâlnirea de lucru organizată în județul Neamț, alături de oficialul MADR, au fost prezenți reprezentanți ai Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură /APIA/, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale /AFIR/, Agenției Naționale pentru Zootehnie ‘Prof. Dr. G.K. Constantinescu’, Direcției pentru Agricultură a Județului Neamț, împreună cu peste 200 de producători din sectorul vegetal și zootehnic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*