Ultimele Știri

Federațiile nu vor schimbarea | Sepp Blatter rămâne la președinția FIFA

Sepp Blatter

Preşedintele în exerciţiu Joseph Blatter a câştigat cel de-al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce n-a acumulat majoritatea absolută din primul tur de scrutin, iar contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Timp de încă patru ani, FIFA va fi condusă de vârstnicul Sepp Blatter, fiindcă tânărul prinț iordanian a ales să se retragă înaintea turul secund al alegerilor de la Zurich. Diferența de 60 de voturi din primul scrutin electoral l-a convins pe Ali că federațiile nu-și doresc o schimbare drastică, chiar dacă imaginea forului internațional a fost pătată de ecoul dosarelor de corupție.

În primul tur, Blatter a obţinut 133 de voturi, iar Prinţul Ali 73. Însă pentru a fi desemnat președinte, elveţianul avea nevoie de două treimi din voturi. Țările europene împreună cu UEFA l-au susținut pe prinţ, însă celelalte continente i-au rămas fidele lui Blatter, care s-a declarat mulțumit la sfârșitul zilei.

„Este congresul meu și am dreptul să fac ultimele comentarii. Acesta a fost un congres foarte important. Vedeți că sunt într-o stare bună de spirit. Am fost un pic nervos azi, dar acum eu sunt președintele tuturor, eu sunt președintele întregii FIFA. Acest joc este important, dar mai important e să vă bucurați de viață!”

După ce s-a consultat cu staful său, Prinţul Ali a decis să se retragă înainte de al doilea tur: „Mulţumesc tuturor şi vă doresc mult succes în viitor”, a spus Prinţul Ali.

„Astăzi este o altă zi neagră în Zurich. FIFA a pierdut, dar dincolo de toate, fotbalul a pierdut”, Luis Figo, unul dintre cei mai aprigi critici ai lui Sepp Blatter.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*