Ultimele Știri

FBI publică raportul anchetei privind e-mailurile lui Hillary Clinton: A suferit o comoție cerebrală și nu își amintește toate instructajele primite

Hillary Clinton a declarat anchetatorilor că a suferit o lipsă de memorie, motiv pentru care nu și-aamintit instructajele privind gestionarea informațiilor guvernamentale pe care le-a primit ca secretar de stat. Aceasta invocă  o comoție cerebrală suferită în 2012.

Printre documentele făcute publice de FBI se numără și 11 pagini cu rezumatul unei discuții de trei ore și jumătate între agenții Biroului Federal de Investigații și candidata Partidului Democrat la președinția SUA, în care ea invocă o comoție cerebrală suferită în 2012 ca explicație pentru lipsa de memorie.

„În decembrie 2012, Clinton a suferit o comoție cerebrală, iar în jurul Anului Nou a avut un cheag de sânge. Pe baza recomandării medicului său, ea nu a putut lucra la Departamentul de Stat mai mult de câteva ore pe zi și nu își poate reaminti toate instructajele primite”, au notat anchetatorii FBI în interviul citat de Reuters.

„Clinton credea că nivelul de secretizare al viitoarelor atacuri cu drone depinde de context”, au mai reținut agenții federali. Reuters arată că în Statele Unite toate planurile militare trebuie secretizate.

Departamentul de Stat „nu are o perspectivă completă asupra anchetei FBI. Mai mult, este nepotrivit să luăm în considerare fragmente de dovezi, în afara contextului mai larg. Așadar, Departamentul de Stat nu va analiza fiecare fragment de dovadă care poate fi descris în presă” a declarat John Kirby, purtător de cuvânt al diplomației americane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*