Ultimele Știri

Fâșia Gaza: 17 palestinieni uciși într-un raid asupra unei piețe

Armata israeliană a efectuat miercuri lovituri aeriene asupra orașului Gaza omorând 17 persoane și rănind alte 150 într-o piață aglomerată în timpul armistițiului umanitar, ridicând la cel puțin 100 numărul palestinienilor uciși în Fâșia Gaza în cursul zilei de astăzi.  Armata israeliană a anunțat un armistițiu de patru ore, care s-a încheiat la 16,00 GMT (ora locală 19,00), subliniind că nu va efectua atacuri decât asupra zonelor unde soldați ai săi sunt angajați în operațiuni în interiorul Gazei.

Hamas a respins armistițiul, pe care l-a numit drept o manevră israeliană de imagine, și și-a continuat tirurile cu rachete asupra Israelului.

Înainte de încheierea armistițiului, un atac aerian a vizat o piață din Shajaya, o suburbie din estul orașului Gaza, unde 17 persoane au fost ucise și alte 150 rănite, potrivit serviciilor locale de salvare.

Canalul de televiziune Al-Aqsa a difuzat imagini de la locul atacului, unde puteau fi văzuți trecători care evacuau pe pături întinse sau pe brancarde corpuri neînsuflețite, inclusiv copii, către o ambulanță sau vehicule particulare. Alte trupuri zăceau în stradă. Se vedeau numeroase victime însângerate, uneori mutilate. Printre persoanele fără suflare figura un bărbat cu vestă antiglonț și cască.

De la declanșarea ofensivei israeliene în Fâșia Gaza, pe 8 iulie, 1.330 de palestinieni au fost uciși și alți peste 7.300 răniți, în majoritate civili, potrivit serviciilor de salvare.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*