Ultimele Știri

Familiile piloților amendate, în urma accidentului de la Siutghiol

Familiile piloților decedați în urma accidentului aviatic de la Siutghiol au fost amendate de autorități pentru că nu au declarat decesul în termenul de 48 de ore.

Incompetența de care au dat dovadă autoritățile române ne îngrozește, având în vedere că cele patru persoane decedate au salvat sute de vieți, dar ei au fost lăsați să moară în apele lacului Siutghiol. Demisiile oferite de oficialii din cadrul ISU nu încălzește pe nimeni, nicidecum pe familiile îndoliate. 

Familia pilotului a fost amendată cu 50 de lei de către Starea Civilă din Constanţa, pentru că nu a anunţat în termen de 48 de ore decesul acestuia. În cazul unei morţi naturale, termenul este de trei zile pentru a declara decesul.

Amenda a fost acordată pe 17 decembrie, undeva după ora 16, după 48 de ore de la prăbuşire, dar nu se ţine cont de faptul că decesul nu a fost declarat oficial decât pe data de 16.

Familia poate ataca această decizie, în termen de 15 zile. Ei au preferat, însă, să plătească 25 de lei, pentru a-şi putea înmormânta ruda.

Jurnalista Marilena Nedelcu, sora pilotului Petru Cătuneanu, a declarat, la Realitatea TV: „La spital a fost declarat decesul la miezul nopţii, 15 către 16, a doua zi am ridicat şi actele pe care scrie cauza decesului, cert medico legal. Cu acela mergi, cu toate actele, la Starea Civilă, pentru a obţine certificatul de deces. Actul eu l-am obţinut pe 16 după ora 16, când nu mai exista program. Deci am mers a doua zi, pe 17 dimineaţa.

Pentru noi nu mai conta oricum acea amendă, a fost o nebunie, mi s-a părut un film prost. Dacă nu ar fi o tragedie, am putea face un film prost cu autorităţile”.

Jurnalista a dezvăluit şi faptul că familia celuilalt pilot a fost şi ea amendată, chiar în faţa procurorului militar şi a unui colonel al MAI. 

După ce că avem parte de incompetență crasă în rândul reprezentanților statului, aceștia se răzbună pe familiile îndoliate pentru problemele apărute în urma accidentului.

 Mulțumim Statului pentru incompetența arătată în cazurile accidentelor aviatice înregistrate în anul 2014. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*