Ultimele Știri

Familii evacuate și DN 6 Orșova-Severin blocat, în urma inundațiilor

Sute de pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră au lucrat toată noaptea la foc continuu atât în municipiul Orșova unde inundațiile au afectat zeci de gospodării, dar și în comuna Eșelnița și în localitățile din sudul județului Mehedinți pentru îndepărtarea efectelor produse de precipitațiile abundente din ultimele două zile, în principal de pe arterele de circulație care sunt acoperite cu mâlul adus de aluviuni.

DN 6 blocat de un TIR și o cisternă surprinse de aluviuni

La această oră mai sunt însă probleme pe Drumul Național 6 între Orșova și Drobeta Turnu Severin, unde aseară un TIR și o cisternă au fost surprinse de aluviunile căzute de pe versanţi, acestea blocând ambele sensuri de mers.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” Mehedinți, în această dimineață este în continuare blocat un sens de mers. Incidentul s-a petrecut luni seară, în dreptul viaductului Vârciorova, dintre Drobeta Turnu Severin şi Orşova, când cabina unei cisterne încărcate cu bitum şi un TIR au fost surprinse de aluviunile de pe versanţi, acestea fiind împinse de pe sensul de mers, în parapet şi blocând drumul pe ambele sensuri de mers.

Totodată, patru familii din comuna Eşelniţa au fost evacuate, luni seară, oamenii fiind cazaţi la Primăria Eşelniţa întrucât locuinţele lor sunt în pericol de a fi luate de ape, în zonă precipitaţiile fiind în continuare abundente. De asemenea, mai multe familii din Orșova, cartierul Grațca au fost salvate din calea apelor și cazate la Complexul Sportiv din oraș.

“Cele două persoane dispărute din comuna Eșelnița nu au fost încă găsite. În continuare avem echipe pe teren care intervin în tot județul Mehedinți pentru evacuarea apei din subsoluri și din gospodăriile afectate de inundații. DN 57 este în continuare blocat iar pe DN 6 se circulă pe un singur sens de mers”, a declarat în această dimineață Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Mehedinți.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*