Ultimele Știri

Factura la energie ar putea crește din vară

Certificatele verzi apar pe factura tuturor consumatorilor de energie, dar cea mai mare parte o au de achitat marii producători industriali, care folosesc și cele mai mari cantități de curent. Aceștia au convins însă Guvernul ca, din decembrie anul trecut, să plătească doar pentru o parte din certificatele pe care sunt obligați să le cumpere.

Scumpirea vine după ce Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a anunţat că, de la 1 martie, preţul energiei electrice va fi redus cu un procent, ca urmare a recalculării contribuţiei pe care cogenerarea şi certificatele verzi o au în factură.

În prezent, certificatele verzi înseamnă 7-8% din factura pe care o achităm către furnizorul de electricitate. Facturile la energie ar putea fi mai încărcate în viitor, în condiţiile în care statul s-a angajat să sprijine producătorii de energie verde.

Reprezentanții Guvernului promit, însă, facturi mai mici odată cu reducerea TVA, de la anul.

„De la 1 iulie o să intre în actualitate scutirea unora dintre consumatorii mari de energie electrică de la plata certificatelor verzi în diferite proporţii. Ne aşteptăm să fie exceptată o anumită cantitate care ar duce la o creştere cu 2%.”, a spus Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*