Ultimele Știri

Facebook și Twitter vizate de dictatura de la Kremlin

Facebook și Twitter au decis să renunțe la blocarea paginilor susținătorilor liderului opoziției Alexei NavalnyAmbele rețele sociale se așteaptă acum la un blocaj total în Rusia din cauza refuzului de a se conforma organului de cenzură din Rusia – Roskomnadzor, potrivit postului tv Rain”.

Sursele Rain” au informat că situația a fost discutată la sediul Facebook din California, unde s-a decis nu se dea satisfacție cererii Roskomnadzor de a bloca toate paginile suporterilor lui Navalny.

O altă sursă a declarat , luni, compania Twitter a decis, de asemenea, să nu blocheze conturile suporterilor lui Navalny. Twitter va retransmite către utilizatorii săi cererile Roskomnadzor de a șterge informațiile cu privire la Navalny, dar blocarea în sine a paginilor va fi respinsă, a declarat sursa pentru Rain”.

În timpul audierii de vineri de la Tribunalul Zamoskvoretskyde la Moscova, în cazul Yves Rocher, procurorii au cerut condamnarea lui Navalny la 10 ani de închisoare, iar pe fratele său Oleg Navalny la opt ani. Apoi, ca urmare a solicitării Procurorului General, Oficiul Roscomnadzor a blocat paginile de pe Facebook și VKontakte” ale susținătorilor lui Navalny.

Verdictul în cazul fraților Navalny va fi pronunțat pe 15 ianuarie. La Adunarea Poporului” împotriva condamnării celor doi frați s-au înscris până la blocarea paginilor 12.000 de utilizatori de Internet, potrivit Radio Liberty.

Leonid Volkov, unul dintre organizatorii Adunării Poporului, a declarat pe Twitter ieri că furnizorii de internet au blocat, de asemenea, postul său în ”Live Journal”, dedicat protestului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*