Ultimele Știri

Facebook îşi modifică regulile privind înlăturarea postărilor inadecvate

Una dintre cele mai populare rețele de socializare, Facebook, își modifica regulie privind înlăturarea postărilor inadecvate.

Compania co-fondată de Mark Zuckerberg a anunţat că speră că noile reguli vor fi mai clare. Noul ghid privind publicarea de conţinut va înlocui vechile reguli publicate pe site-ul Facebook şi va fi trimis utilizatorilor care se plâng referitor la conţinutul publicat de alţii.

Noua versiune  a regulilor privind publicarea de conţinut are aproape 2.500 de cuvinte, fiind de aproape trei ori mai lungă decât textul anterior. Secţiunea care tratează conţinutul ce poate fi catalogat drept „nuditate” este mult mai detaliată, comparativ cu textul vag despre „limitări” care fusese publicat anterior. Noul ghid Facebook precizează că imaginile „care prezintă în prim plan fesele dezgolite” sunt interzise, ca şi „imaginile sânilor femeilor, dacă aceste imagini includ şi sfârcul”.

Singurele postări care vor fi permise vor fi cele care surpind femei care alăptează sau cele care arată sâni cu cicatrice post-masectomie.

Alte secţiuni care au fost detaliate mai sunt cele referitoare la intimidare, imaginile modificate pentru a „înjosi” o persoană şi videoclipurile care prezintă intimidări de ordin fizic, publicate pentru a face de râs victima sunt interzise în mod expres -, discursul urii – deşi Facebook menţine neschimbată lista de subiecte interzise, adaugă că utilizatorii pot distribui exemple de „discurs al urii” al altora pentru a ridica gradul de conştientizare al acestei probleme, dar trebuie să indice clar că acesta este scopul lor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*