Ultimele Știri

Facebook dat în judecată pentru încălcarea vieţii private de un student la drept

Facebook se  află în scădere în SUA şi se confruntă cu noi probleme în Europa. Peste 17.000 de persoane au semnat până acum o petiţie împotriva Facebook, acţiune lansată de un student la drept de origine austriacă, Max Schrems. Pe 1 august, Schrems a cerut utilizatorilor de Facebook să se alăture cererii sale, şi a depus o acţiune în instanţă la Tribunalul Comercial din Viena. Acesta cere modificarea setărilor de confidențialitate și plata unor daune pentru utilizatorii de Facebook.

Începând de luni 04 august, circa 5.000 de oameni au semnat petiţia și respectiv o zi mai târziu acest număr a explodat la 17.000. Schrems este un mare adversar al rețelei sociale, și a depus plângeri în mod regulat cu privire la politicile de confidențialitate. Acum, el și grupul său de susţinători au întreprins o nouă acţiune împotriva firmei.

Schrems cere daune în valoare de 500 de euro pentru fiecare utilizator pentru presupusele încălcări de date de către reţeaua de socializare Facebook. Aceştia reproşează Facebook inclusiv faptul că reţeaua de socializare a ajutat Agenţia Naţională de Securitate din Statele Unite ale Americii în a derula programul său PRISM, care a folosit datele persoanale ale utilizatorilor Facebook şi alte servicii web.
Persoanele care vor să se alăture acestei acţiuni o pot face accesând link-ul www.fbclaim, folosind contul lor de Facebook.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*