Ultimele Știri

Facebook anunță că restricțiile de conținut și cererile guvernamentale de date au crescut în prima jumătate a anului 2015

Facebook Inc a anunțat că restricțiile de conținut și cererile guvernamentale de date au crescut în prima jumătate a anului 2015, sărind la nivel global la 18%.

În prima jumătate a anului 2015 s-au înregistrat cereri guvernamentale pentru date de cont pentru 41.214 de conturi, de la 35.051 de cereri în a doua jumătate a anului 2014, a declarat Facebook într-un blog miercuri.

Față de acceași perioadă a anului trecut, de data aceasta cantitatea de conținut restricționat pentru încălcarea legislației locale a fost mai mult decât dublă, ajungând la 20.568 piese de conținut, a precizat Facebook.

Cele mai multe cereri guvernamentale se referă la cazuri penale, cum ar fi jafuri sau răpiri, a mai spus Facebook. Guvernele de multe ori solicită informații de bază ale abonatului, adrese IP sau conținut de cont, inclusiv postări online.

India și Turcia au fost responsabile pentru cea mai mare parte a conținutului șters pentru încălcarea legilor locale. India a avut 15.155 de piese de conținut restricționat — aproape triplu față de a doua jumătate a anului 2014 — în timp ce Turcia a avut 4.496, de la 3.624

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*