Ultimele Știri

Facebook a plătit 500 de milioane de dolari pentru ideea unui român

Andrei Dunca, un tânăr de 30 de ani a realizat o afacere pentru care, Facebook a plătit peste 500 de milioane de dolari.

Business Magazin a acordat titlul „Omul Anului“ lui Andrei Dunca deoarece acesta reprezintă valorile susţinute de revistă în cei zece ani de apariţie: este tânăr, este antreprenor, este determinat şi a realizat un produs spectaculos şi vizionar, apreciat pe plan internaţional.

„Trebuie să recunosc că, încă din facultate şi până în prezent, am pus pe primul loc proiectele şi businessurile pe care am lucrat. Tot timpul asta a fost cea mai mare prioritate, iar orice altceva a avut un rol secundar. După multă muncă, nişte decizii bune şi o anumită cantitate de noroc, am ajuns să realizez lucruri la care nu m-aş fi gândit sau pe care nu le-aş fi putut prevedea. Sunt mândru de ce am reuşit să realizez şi foarte recunoscător că am ajuns să cunosc şi să lucrez împreună cu atâţia oameni extraordinari“, a spus Andrei Dunca.

A făcut şcoala la Cluj urmând cursurile Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu“ şi ulterior Facultatea de Calculatoare de la UTCN. A început să lucreze organizat încă din liceu, din clasa a zecea, când a început, împreună cu câţiva colegi, să aibă proiecte mici. Cu timpul a ajuns să lucreze pentru clienți internaționali.

Proiectul apreciat de Facebook se numește LiveRail.

„Am lansat primul produs în 2007 – era un ad exchange pentru reclame video, unde publisherii şi advertiserii puteau să tranzacţioneze. Mark era în continuare la Londra, încercând simultan să obţină finanţare pentru LiveRail şi să începem să funcţionăm pe piaţa americană. Ca să aibă şanse mai mari de a obţine venture capital, Mark s-a mutat în San Francisco la începutul lui 2008, ca să fie în Silicon Valley, unde toate aceste fonduri funcţionează“.

În prezent, Andrei Dunca lucrează pentru Facebook.

„Am în continuare un job foarte similar la Facebook, coordonez în continuare toate echipele de engineering care se ocupă de LiveRail şi avem planuri pe termen lung pentru businessul şi produsul LiveRail. Sunt în continuare foarte pasionat de ceea ce facem şi de ceea ce vom construi în viitor, mai ales acum având suportul unei companii ca Facebook. Nu am absolut niciun plan de viitor în afara a ceea ce înseamnă LiveRail“, a spus Andrei.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Facebook a plătit 500 de milioane de dolari pentru ideea unui român

  1. Anghel Dorina // 6 ianuarie 2015 at 9:37 // Răspunde

    Bravo!!!

  2. Iti multumesc, ma faci sa fiu inca o data mandru ca-s roman !!! Sa traiesti si … la mai mare !!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*