Fabrica de pantofi care a luat foc în Jilava funcționa de cinci ani fără autorizație în caz de incendiu

  • Nicoleta Ungureanu
  • 13 iunie 2016
  • Social

Fabrica producătoare de tălpi de pantofi, aparținând unui om de afaceri de origine italiană, funcționa de aproximativ cinci ani fără autorizație de incendiu.

Din cauza lipsei autorizației în caz de incendiu, niciuna dintre firmele de asigurarea nu a preluat riscurile. Surprinzător este că firma a continuat să funcționeze astfel, fără a se sesiza ceva în neregulă, chiar și după tragedia de la Colectiv, care a declanșat o adevărată vânătoare din partea ISU, privind societățile care funcționează fără asigurări în caz de incendiu.

Lipsa poliței de asigurare a fost descoperită din întâmplare, de un intermediar al poliției.

”La un moment dat a fost asigurat și pentru incendiu, dar asta se întâmpla acum 5-6 ani. Au avut o daună în urmă cu câțiva ani, fără legătură cu riscul de incendiu, și atunci s-a constatat și că  le lipsește autorizația emisă de ISU. De atunci, nici o firmă de asigurare nu a mai dorit să preia riscul de incendiu. Cred că este un semnal serios de alarmă. Firma a funcționat ani de zile fără autorizație, lucrând cu materiale foarte inflamabile cum sunt granulele de plastic și punând în pericol zeci de angajați”, au arătat, pentru Profit.ro, sursele citate.

Focul care a izbucnit săptămâna trecută la fabrica de pantofi a ars pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *