Ultimele Știri

Fabrica de bani falşi care aparţinea mafioţilor italieni din Camorra descoperită de DIICOT

Update:

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arată, într-un comunicat de presă remis vineri agenţiei MEDIAFAX, că grupul infracţional organizat suspectat că a falsificat şi a pus în circulaţie bancnote euro era format din membri ai mafiei italiene şi cetăţeni români.

Patru cetăţeni italieni şi un român sunt urmăriţi penal pentru constituire de grup infracţional organizat, falsificare de monede, falsificare de valori străine şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori.

Cei patru italieni sunt suspectaţi că, împreună cu mai multe persoane, printre care şi români, în perioada octombrie 2013 – septembrie 2014, au contrafăcut bancnote de 20, 50 şi 100 de euro, prin intermediul unei firme aparţinând unui italian, folosind ca tehnică de tipărire şi contrafacere „metoda offset”.


Procurorii DIICOT au descoperit o fabrică de bani falşi la Oradea care aparţinea mafiei italiene. Poliţiştii au descoperit 13 milione de euro falşi.

Banii urmau să ajungă în Italia potrivit anchetatorilor. Au avut loc 15 percheziţii în mai multe oraşe din ţară, astfel procurorii au descoperit o tiparniţă care fabrica euro falşi în municipiul Oradea. Trei italieni supectaţi ca fiind membri ai organizaţiei mafiote Camorra au fost reţinuţi de poliţişti. 

Instalată în provincia Campania, Camorra desemnează societatea secretă a mafioţilor napolitani. Compusă dintr-o serie de organizaţii locale, aflate adesea în opoziţie, Camorra s-a consacrat mai ales prin traficul de droguri şi spălare de bani. Este alcătuită din 236 de clanuri mafiote şi are o cifră de afaceri de 30 de miliarde de euro anual.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*