Ultimele Știri

Extinderea acuzațiilor pentru Adriean Videanu în dosarul Romgaz

Adriean Videanu s-a prezentat în această dimineață la sediul DIICOT. El este audiat în dosarul Romgaz.

Adriean Videanu va fi audiat de către procurorii DIICOT în dosarul Romgaz-Interagro, fiind acuzat că ar fi săvârșit fapte de abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la delapidare.

În acelaşi dosar, procurorii au cerut şi aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, tot pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare. Senatul a respins, în 12 februarie, solicitarea de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian.

Cei doi foşti miniştri au avut drept scop sprijinirea intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către omul de afaceri Ioan Niculae şi au utilizat SNGN Romgaz SA, unitate naţională de interes strategic, în interesul privat al firmei lui Niculae, Interagro SA, rezultă din referatul procurorilor.

Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar într-un alt dosar, instrumentat de DNA, în care este implicat şi fostul şef al DIICOT Alin Bica.

La ieșirea din sediul DIICOT, A driean Videanu, a declarat că i-a fost adus la cunoștință, extinderea acuzațiilor în dosarul Romgaz.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*