Ultimele Știri

Expoziție inedită în centrul Capitalei

Creativă, încântătoare, și inspiraţională sunt cuvintele care stau pe buzele tuturor vizitatorilor care au trecut pragul expoziţiei intitulate FEED ME, o inedită creaţie a celor doi artiști români, Radu Pop și Marilena Oprescu Siger, ce prezintă o spectaculoasă instalație de artă contemporană.

saint_machine

FEED ME este o capsulă senzorială multimedia interactivă, în forma unui uriaş cocon, denumit „Womb of Tra“, ce are o înălţime de 5.5 metri şi o lungime de 9 metri, unde există o platformă dinamică, în care totul se mișcă, pulsează și reacționează la mișcare pe un ritm comun.

Construită autoironic sub forma unei chemări a supuşilor Monstruoasei şi Veşnic Nesătulei Zeităţi TRA la ritualul de hrănire al acesteia, expoziţia este un organism viu care se alimentează cu energia produsă de mişcările publicului.

Experiența interactivă este completă, vizitatorul poate pătrunde în opera de artă și are acces la mecanismul său de control. Asfel, vizitatorul este transformat într-un homo-cyborg și în același timp, devine un artist prin simpla prezență, pentru că doar energia lui dă sens întreagii expoziții, susține artista Marilena  Oprescu Singer.

feedme1

Odată înghițiți de zeitatea malefică, Tra, vizitatorii sunt înconjurați de șapte picturi fermecate: „The Secret Memories of Noper”, o instalație video construită de Radu Pop aka NOPER. Creaţia are șapte animații HD, șapte portaluri care transcend organicitatea coconului și te invită să pășești prin ele. Interacțiunea cu ele este înșelătoare, deorece ele se hrănesc cu atenția publicului. Ecranele în care trăiesc „The Fool”, „The Magician”, „The High Priestess”, „The Emperor”, „The Hanged Man”, „Death” și „The Star” sunt înfășurate într-o instalație acustică interactivă numită “Innerform of Saint Machine”, o rețea de tuburi care iți cere să o hrănești cu șoapte. Experienţa multimedia cu instalaţia „The Secret Memorie of Noper“ dezvăluie scenarii suprarealiste şi personaje bizare care se ascund în spatele măştilor.

feedme2

Expoziția FEED ME face parte din programul  Zilelor Bucureștiului, un eveniment organizat de Primăria Bucureștiului, cu ocazia  împlinirii a 555 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei.

GALERIE FOTO „FEED ME”

noper1           noper10            noper9

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*