Ultimele Știri

VIDEO: Explozii puternice pe aeroportul și la metroul din Bruxelles. Patru români răniţi în atentate. Atacurile teroriste au fost revendicate de ISIS, este căutat un suspect

explozie

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă pe aeroportul din Bruxelles, și încă una la o stație de metrou, iar mai multe persoane ar fi rănite, relatează presa belgiană citată de Reuters.

UPDATE 23 martie: Autorităţile belgiene au revizuit bilanţul oficial al tripului atentate de marţi, de pe aeroportul din Bruxelles, la 31 de morţi şi 205 de răniţi, anunţă portalul 20minutes.fr.

Anunţul a fost făcut de Centrul de Criză al Guvernului.

Bilanţul anterior era de 32 de morţi şi peste 230 de răniţi.

UPDATE: Ultimul bilanţ oficial al atentatelor care au zguduit marţi capitala Belgiei a ajuns la 32 de persoane decedate. Alte cel puţin 200 au fost rănite în atacurile de la aeroportul din Bruxelles şi de la metrou, atacuri revendicate de gruparea Statul Islamic. Primarul Bruxelles-ului, Yvan Mayeur, a confirmat că 20 de persoane au murit în explozia produsă la metrou. Transportul public în Bruxelles a fost suspendat, iar populaţia a fost sfătuită să evite deplasările. Autorităţile au decretat trei zile de doliu naţional.


UPDATE: Trei români au fost răniţi în atacurile teroriste. Unul dintre ei a fost rănit în explozia de la aeroport.

UPDATE: Aeroportul Zaventem rămâne închis și miercuri, au anunțat autoritățile. Guvernatorul Lodewijk De Witte a anunțat că, în afară de cele două bombe care au explodat, o a treia bombă a fost găsită la aeroport. Din fericire, aceasta nu a explodat.

Pe de altă parte, poliția a anunțat oficial că este căutat un suspect și a cerut ajutorul populației. Este vorba de bărbatul în alb din fotografia publicată anterior de presă.

UPDATE: Autorităţile belgiene au revizuit bilanţul oficial al atentatelor produse marţi la Bruxelles, la 32 de morţi, dintre care 20 la metrou şi 12 pe aeroport, relatează presa locală.

Alte 230 de persoane au fost rănite în atacurile revendicate de gruparea Statul Islamic.

UPDATE: Cel puţin 31 de persoane au fost ucise, iar alte 200 sunt rănite în atentatele comise marţi în Bruxelles, anunţă primarul oraşului, Yvan Majeur.

„Atacurile teroriste s-au soldat, conform bilanţului preliminar, cu 31 de morţi şi aproape 200 de răniţi”, a declarat primarul Yvan Majeur.

 În staţia de metrou Maelbeek au fost ucise 20 de persoane, alte 106 fiind rănite.

Alte 11 persoane au fost ucise în Aeroportul Zaventem din Bruxelles.

UPDATE: Cel puţin 34 de oameni au fost ucişi în atentatele de la Bruxelles, anunţă televiziunea VRT, precizând că 20 dintre ei au murit la metrou, iar alţi 14 la aeroport.

Bilanţul anterior, anunţat de autorităţi, era de 26 de morţi şi 136 de răniţi.

UPDATE: Cel puţin 15 oameni au murit în exploziile de la metroul din Bruxelles, a anunţat compania de transport STIB, citată de RTBF. Alte 55 de persoane au fost rănite, dintre care 10 sunt în stare critică, a precizat STIB.

UPDATE: Pompierii belgieni au revizuit în scădere bilanţul atacurilor teroriste de pe aeroportul din Bruxelles la 11 morţi, relatează Belga.

Alte 10 persoane şi-au pierdut viaţa în patru explozii la metroul din Bruxelles.

UPDATE: Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 35 au fost rănite în exploziile de la Bruxelles, anunţă VRT citat de Reuters

UPDATE: Reacția Ministerului de Externe:

„Ca urmare a exploziilor înregistrate în cursul dimineţii de astăzi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada României în Regatul Belgiei a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, inclusiv pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii biroului TAROM de la Bruxelles, în vederea obținerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului şi cetăţenia persoanelor afectate.

Ambasada României în Regatul Belgiei menţine contactul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţelor legale”.

UPDATE: Înainte de producerea celor două explozii au fost trase focuri de armă și s-au auzit strigăte în arabă

UPDATE: Serviciile de securitate au descoperit mai multe bombe neexplodate pe aeroportul din Bruxelles,  în timp ce agenţia Belga scrie că au fost trase mai multe focuri de armă şi că mai multe persoane au strigat în arabă înainte de deflagraţii.

UPDATE: Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 25 au fost rănite în cele două explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, scrie Russia Today, care citează cotidiane belgiene, în timp ce agenţia Belga anunţă un mort şi mai mulţi răniţi.

Informaţia nu a fost confirmată deocamdată oficial.

UPDATE: Exploziile de la Bruxelles au avut loc la terminalul plecări al aeroportului din Bruxelles, iar cel puţin 10 persoane au fost rănite, scrie presa belgiană, care precizează că o parte din plafonul clădirii s-a prăbuşit.

Potrivit BBC, cel puţin una dintre deflagraţii a avut loc în apropiere de biroul de check-in al American Airlines, dar informaţia nu a fost confirmată.

Potrivit postului belgian RTBF, martori au spus că au văzut răniţi şi persoane inconştiente în terminal.

UPDATE: Traficul feroviar către aeroportul din Bruxelles a fost suspendat, după ce cel puţin două explozii puternice s-au produs în clădire, iar mai multe persoane au fost rănite, relatează presa belgiană.

CITEȘTE ȘI: Niciun regret pentru cele 130 de victime ale atacurilor de la Paris. Salah Abdeslam le-a spus prietenilor de ce nu s-a aruncat în aer

Aeroportul este în curs de evacuare.

Cauza exploziilor nu a fost stabilită încă şi nu este clar dacă este vorba de un atac terorist.

CITEȘTE ȘI: O comandă neobișnuit de mare de pizza a dus la prinderea lui Salah Abdeslam. Bild: ‘Ce i-a căzut din pantaloni la arestare?’

Oameni fugind din calea exploziilor:

Belgia este în alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abdeslam, acuzat pentru atentatele din luna noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români.

CITEȘTE ȘI: Mărturia lui Salah Abdeslam, teroristul prins la Bruxelles

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*