Ultimele Știri

Explozii în Bruxelles. Legătura dintre teroristul „MOST WANTED” al Europei și atentate. Un înalt oficial face dezvăluiri

Europa a fost zguduită marți dimineață de exploziile produse în capitala belgiană Bruxelles. Atentatele teroriste au luat cel puțin 32 de vieți și au lăsat peste 230 de rănitț. Țara este în alerta teroristă maximă.

Salah Abdeslam, arestat vineri de poliția belgiană, ar fi trebuit să ia parte la atentatele de marți, a declarat un oficial belgian pentru Politico.eu.

Amprentele lui Abdeslam au fost găsite într-un apartament percheziționat de forțele speciale săptămâna trecută, în care anchetatorii au descoperit mai multe dispozitive de detonare care urmau să fie folosite în atentatele de marți, a declarat același înalt oficial, sub protecția anonimatului.

Informațiile sunt susținute și de ministrul de Externe belgian, Didier Reynders, care a avertizat după capturarea lui Abdeslam că acesta pregătea noi atentate.

„Era gata să pună în mișcare un plan în Bruxelles. Am găsit multe arme, arme grele și am descoperit o rețea formată în jurul lui”, spunea acesta.

Salah Abdeslam

Asta ar lamuri într-o oarecare măsură rolul jucat de Abdeslam în organizarea atentatelor, după ce mulți au speculat că atacurile ar putea fi o replica la capturarea singurului terorist care a scăpat cu viață din atentatele de la Paris, din noiembrie 2015.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*