EXPLOZIE într-un restaurant din Germania: Cel puţin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite. Primar: A fost provocată de o BOMBĂ. Autorităţile suspectează că este un act terorist – GALERIE FOTO, VIDEO

atentat germania

Cel puţin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite în urma unei explozii produse în cursul nopţii de duminică spre luni în orăşelul german Ansbach, situat în apropiere de Nürnberg, informează presa germană. Explozia a fost provocată de o bombă, anunţă primarul localităţii.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR:

UPDATE 9:30 Autoritățile bavareze au confirmat că tânărul sirian, în vârstă de 27 de ani, avea probleme psihice și a fost internat anterior într-o clinică pentru boli mentale, după ce a încercat în două rânduri să se sinucidă, scrie AFP.

Potrivit informațiilor, sirianul avea probleme psihice diagnosticate și a încercat anterior să se sinucidă. De asemenea, acesta a fost internat într-o clinică pentru tulburari psihice.

„Din păcate aceste este un nou atac teribil care va crește anxietatea oamenilor”, a declarat ministrul bavarez de Interne, Joachim Hermann. Acesta a precizat că anchetatorii nu au exlus însă posibilitatea unui atac islamist.

UPDATE ora 08:40 Potrivit martorilor, suspectul avea un rucsac în spate și ar fi încercat să intre la festivalul de muzică. Pentru că nu a avut bilet, nu i s-a permis accesul motiv pentru care ar fi detonat bomba la intrare.

La festival, în momentul exploziei, erau prezenți în jur de 2.500 de oameni, notează Bild.

UPDATE ora 8:30 Autoritățile germane investighează în prezent dacă explozia produsă duminică seara la Ansbach a fost într-adevăr un atentat terorist, a ținut să sublinieze ministrul de interne Joachim Herrmann, după ce sugerase anterior posibilitatea unui atentat, potrivit DPA.

Este opinia mea personală, din nefericire, eu cred că este foarte probabil ca aici să fi avut loc un atac sinucigaș islamist”, afirmase acesta.

UPDATE ORA 8.01 Explozie la Ansbach: Ministrul de interne bavarez își nuanțează declarația cu privire la „atentat”

UPDATE ORA 06:29 Autoritățile germane califică explozia de la Ansbach drept atentat

UPDATE ORA 05:02 Germania: Explozia a fost provocată de un refugiat sirian de 27 de ani

Autorităţile germane suspectează că atacul din Ansbach este un act terorist

Autorităţile germane efectuează verificări în mai multe zone ale orăşelului Ansbach, după explozia unei bombe într-un restaurant situat la intrarea într-o arenă unde se desfăşurau concerte în aer liber, incidentul fiind tratat ca act terorist.

Ministrul german de Interne, Joachim Herrmann, este în drum spre orăşelul Ansbach, situat în apropiere de Nurnberg.

Autorităţile germane suspectează că incidentul este un act terorist.

1

Explozia din sudul Germaniei a fost provocată de o bombă – primar

Primarul orăşelului german, Carda Seidel, a declarat că la originea deflagraţiei a fost un dispozitiv exploziv.

„Nu a fost o deflagraţie provocată de scurgere de gaze, ci de un dispozitiv exploziv”, a declarat Seidel, citată de Nürnberger Nachrichten.

Sute de membri ai serviciilor de securitate au izolat perimetrul şi cercetează circumstanţele producerii presupusului atentat.

2

Purtătorul de cuvânt al ministrului bavarez de Interne Joachim Herrmann a confirmat că deflagraţia a fost „un act deliberat”. 

„Suspectăm că nu este vorba de o explozie accidentală”, a spus el.

Festivalul muzical care se desfăşura în apropierea atacului din Germania a fost anulat

Festivalul muzical în aer liber Ansbach a fost anulat în urma exploziei provocate de o bombă, circa 2.500 de persoane fiind evacuate.

3

Potrivit unor surse citate de presa germană, un individ suspect care avea un rucsac a încercat să intre la concert, dar a fost oprit de forţele de ordine. După circa un minut, o explozie a avut loc la un restaurant din apropiere.

Deflagraţia a avut loc în restaurantul „Eugens Weinstube” din centrul orăşelului Ansbach, în sudul Germaniei.

4

Centrul orăşelului Ansbach a fost izolat de forţele de ordine.

Anterior, poliţia a transmis că analizează ipoteza unei scurgeri de gaz aflată la originea deflagraţiei.

Şi Ministerul de Interne din landul Bavaria anunţase că încă nu se cunoaşte cauza exploziei.

Incidentul intervine după un atac într-un tren, soldat cu zece răniţi, după atacul armat din Munchen, în care au fost ucise nouă persoane, şi după ce un sirian a omorât o persoană în apropiere de Stuttgart.

5

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *