Ultimele Știri

Live text/VIDEO: Incendiu într-un club din Capitală! 27 persoane au decedat, 146 sunt rănite. 3 zile de doliu național

incendiu

Update 13.20 – Premierul Victor Ponta a declarat în ședința de Guvern că zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie vor fi declarate zile de doliu național.

Update 13.15 – Klaus Iohannis, vizibil marcat, la club Colectiv: „Am vrut să văd acest loc, este incredibil, un spaţiu total impropriu”

Update 12.45 Klaus Iohannis a ajuns la clubul Colectiv, unde a depus un buchet de flori şi a ţinut un moment de reculegere.

Update: 08:20 – Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

CNSSU va propune în cadrul Şedinţei de Guvern care va avea loc astăzi, la ora 12.30, adoptarea unei hotărâri prin care vor fi declarate trei zile de doliu național, începând de astăzi, 31 octombrie a.c.

Update 02:28 – Toate persoanele care necesitau îngrijiri medicale au fost deja transportate cu ambulanțe și echipaje SMURD la mai multe spitale din București. Precizăm că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 22.36, iar primele echipaje medicale de intervenție au ajuns la fața locului la 22.43.

La intervenție au fost mobilizate toate forțele MAI, iar la Guvern este monitorizată întreaga situație de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență care funcționează 24 de ore din 24.

Vicepremierul a convocat la sediul Guvernului României, sâmbătă, 31 octombrie a.c., la ora 7.00, Comitetul  Național pentru Situații Speciale de Urgență, unde sunt reprezentate toate ministerele și autorități centrale cu competențe în astfel de situații.

La acest moment, 162 de persoane au fost transportate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Județean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colțea, Budimex și Spitalul Grigore Alexandrescu.

Din păcate, în urma incendiului 27 de persoane au decedat.

Update 01:26 – Martor: Nu a fost explozie, a fost un incendiu de la artificii. Prima mașină de Poliție a venit la 20 de minute de la izbucnirea incendiului. Prima mașina de pompieri a sosit la 30 de minute și abia după 5 minute au intrat cu măștile de oxigen în club. Ieșirile de urgență din club erau închise. Una a fost spartă, a doua nu din păcate. Organizatorii nu au știut să declupeze rețeaua electrică.

Update 01:00 –  Raed Arafat: La spitalele din București și Ilfov au ajuns 154 de victime.

Update 00:51 – Ministerul Sănătății face apel la donare de sânge.

Update 00:41 – La numărul de telefon 021.206.92.91 pot fi obținute informații despre starea persoanelor care se aflau în club. Foarte multe persoane nu aveau documente de identitate asupra lor, anunță cei de la SMURD.

Update 00:38 – Cod RoșuÎn această noapte, în jurul orei 23.00, într-un club din Capitală a avut loc un incendiu în care mai multe persoane au necesitat intervenţii medicale de urgenţă. La intervenţie au ajuns peste 60 de autospeciale de intervenție (ambulanțe, SMURD, mașini de pompieri, ATVM), precum şi echipaje ale ISU Bucureşti-Ilfov, alături de forţe ale poliţiei şi jandarmeriei. Totodată, la fața locului a fost amplasat un spital mobil aparținând Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.” – ne transmite ministerul de Interne.IMG_0313

Update 00:36 – Din păcate 26 de morți, Parchetul a început ancheta, a declarat Gabriel Oprea.

Update 00:32 – Au fost evacuați locatarii din clădirile riverane clubului Colectiv, ne transmit colegii de la fața locului.

Update 00:21 – „Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune.” – a declarat Klaus Iohannis.

Update 00:14 – În club se aflau peste 300 de persoane, a declarat un martor. Cele mai multe persoane s-au intoxicat cu fum și au suferit arsuri. 

Update 00:09 – Gabriel Oprea: Avem o tragedie mare. 25 de persoane au decedat. Am intervenit cu toate forțele disponibile. Avem o celulă de criză.

Update 00:05 – Raed Arafat: Încercăm să salvăm cât mai mulți oameni!

Update 00:02Explozia s-a produs din cauza unor artificii. În urma exploziei, tavanul clubului a luat foc. Infirmierele de la maternitatea Bucur s-au mobilizat și au venit la locul accidentului cu serigi, medicamente, cu tot ce poate asigura primul ajutor. 

Update 23:54 – Alte trei persoane decedate au fost scose din club, anunță jurnaliștii prezenți la fața locului. 

Update 23:48 18 persoane au decedat, a declarat Arad Arafat. Circa 88 de persoane au fost rănite conform primului raport preliminar al salvatorilor.

Update 23:37 – 18 răniți au ajuns la spitalul Universitar. Câteva persoane sunt în stop cardio-respirator, iar medicii fac eforturi considerabile pentru ai resuscita. Avut loc o explozie urmată de un incendiu.

Update: Peste 40 de ambulanțe sunt acum la fața locului. S-a intervenit cu toate forțele de urgență disponibile.


În clubul Colectiv  din centrul Capitalei în apropiere de Maternitatea Bucur a avut loc o explozie puternică. Potrivit primelor informațiilor s-au înregistrat zeci de răniți. Zeci de mașini de pompieri și ambulanțe se îndreaptă către locația unde a avut loc explozia. În această seară avea loc o lansare de album.

Weekendul este atât de aproape și vine la pachet cu două super lansări! Vineri, 30 octombrie, Goodbye To Gravity, una dintre cele mai prolifice trupe metal din România, lansează albumul Mantras of War. Intrarea este liberă” , se arată pe pagina clubului.

Primele salvări au ajuns la spitalul Universitar. Pe stațiile ambulanțelor se vorbește de zeci de răniți. Multe persoane au arsuri grave, unele persoane fiind în stare foarte gravă cu șanse mici de supraviețuire. 

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*