Ultimele Știri

Explozie într-un apartament de bloc din municipiul Huşi: O femeie a fost grav rănită

explozie husi

O explozie s-a produs, joi, într-un apartament dintr-un bloc din municipiul Huşi, după ce o femeie de 89 de ani a aprins un chibrit într-o cameră unde se acumulase gaz de la o butelie, bătrâna fiind rănită grav şi transportată cu un elicopter SMURD la Clinica de arşi din Iaşi.

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, explozia a avut loc într-un bloc din Huşi, în apartamentul unei femei de 89 de ani, după ce aceasta a aprins un chibrit într-un dormitor, unde se acumulase o cantitate mare de gaz metan de la o butelie, transmite MEDIAFAX.

Astfel, bătrâna folosea un aragaz racordat la butelie pentru a se încălzi pe timpul sezonului rece şi, în momentul în care a încercat să aprindă unul din ochiuri, s-a produs deflagraţia.

Vecinii femeii au sunat la numărul de urgenţă 112, în zonă fiind trimise echipaje de pompieri şi ambulanţă.

„Deflagraţia a avut loc din cauza operării greşite a aragazului, în sensul că, după deschiderea robinetului buteliei, femeia a aprins chibritul după un interval mare de timp, perioadă în care s-a făcut o acumulare de gaze. Explozia nu a fost urmată de incendiu, astfel încât nu s-a impus intervenţia pompierilor cu apă şi spumă”, a aspus purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

În schimb, femeia de 89 de ani a fost grav rănită.

„Pacienta a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului, fiindu-i afectate inclusiv căile respiratorii. Femeia a fost intubată, evoluţia sa fiind una imprevizibilă având în vedere gravitatea arsurilor şi vârsta”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Aurora Popa.

Transportată iniţial la Spitalul Municipal Huşi, bătrâna a fost transferată ulterior cu elicopterul SMURD la Clinica de arşi din Iaşi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*