Ultimele Știri

Explicația Simonei Halep după înfrângerea din sferturi

Simona Halep a fost eliminată în această dimineață de către Ekaterina Makarova din sferturile de finală de la Australian Open, cu scorul de 4-6, 0-6. 

Imadiat după înfrângerea favoritei cu numărul trei a întrecerii de la Antipozi, Simona a surprins cu câteva declarații în cadrul conferinței de presă.

„M-am antrenat foarte bine de dimineață, dar poate că am fost un pic prea stresată înainte să înceapă meciul. N-a fost ziua mea bună. Am avut o zi proastă. Dar ea a jucat foarte bine și totul a fost de partea ei. A meritat să câștige. Sunt cu adevărat supărată acum, pentru că n-am putut să joc tenisul meu, jocul meu, dar asta e, trebuie să merg mai departe.”

Întrebată dacă, după părerea ei, a pus prea multă presiune pe ea însăși fiind favorita disputei, Simona a răspuns: N-a fost presiune. Nu pot să spun presiune. Poate doar am fost puțin stresată. Nu știu de ce. Am experiență de anul trecut, când am jucat sferturi, nu e vorba de presiune. Pur și simplu, n-am simțit mingea, n-am simțit jocul.

A fost o zi foarte proastă pentru mine. Am simțit de la început că jocul meu nu merge, am încercat să schimb ceva, dar n-a mers. În momentele importante ea a jucat foarte bine. A avut și noroc cu mingile la limită. Ale mele au fost afară. Dar sunt fericită cu performanța mea la acest turneu”.

Simona a încercat apoi să explice atitudinea pe care a arătat-o pe teren: Uneori se întâmplă să simți că nu ești într-o dispoziție bună să joci, nu simți jocul tău foarte bine. Dar cred că e normal. În multe meciuri e normal să te simți așa.

Mental am încercat să fac tot ce puteam astăzi. Dar poate nu am luptat prea bine în timpul punctelor. Mi-am pierdut concentrarea ca să câștig punctele, să câștig meciul. N-am mai crezut deloc în al doilea set și poate de aceea am pierdut cu 6-0”.

Românca a vorbit și despre adversara sa și cu ce a surprins-o aceasta: „Mă așteptam să lovească mai tare, dar n-a făcut-o. A jucat un tenis foarte moale astăzi. A deschis foarte bine unghiurile. Așa că a fost un joc diferit. Și a servit foarte bine. Slice-ul ei cu mâna stângă e dificil de returnat.”

Simona recunoaște că sfertul de finală de anul trecut a fost un rezultat mare: Acum nu pot să spun că e mare, dar e de ajuns pentru mine. Am început foarte bine anul, am câștigat un titlu, aici am făcut câteva meciuri bune. Am încredere că acest an va fi mai bun decât anul trecut. Încerc să îmbunătățesc lucrurile în jocul meu, dar și în mintea mea. Cred că sunt pe drumul cel bun pentru a ajunge în top. Dar e dificil.

Orice meci e dificil la acest nivel. Toată lumea vrea să mă învingă, pentru că sunt în top. Dar eu vreau doar să joc cu plăcere și să mă relaxez pe teren, nu vreau să simt presiune. Nu vreau să mă stresez pe teren, e doar tenis. Fiecare meci e diferit, fiecare zi e diferită, dar merg înainte, să văd cât de bună pot să fiu”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*