Ultimele Știri

Explicația oficială a Chevronului de a lăsa România

Compania Chevron a decis să renunțe la exploatarea gazelor de șist în România după ce a făcut evaluările necesare și a decis să își reorienteze investițiile în alte regiuni.

Compania Chevron a explicat printr-un comunicat de presă care au fost motivele de renunțare la explorarea gazelor de șist.

„În 2014, Chevron România a finalizat activitățile de explorare a concesiunii Bârlad, precum și un studiu geofizic 2-D realizat în două dintre cele trei concesiuni din regiunea Dobrogea. Chevron România confirmă intenția de a renunța la planurile sale pentru aceste concesiuni în 2015. Aceasta este o decizie de afaceri luată în urma evaluărilor proiectului din România, care nu poate concura în acest moment într-un mod favorabil cu alte oportunități de investiție din portofoliul global al Chevron. Rezultatele lucrărilor din România vor fi predate ANRM și vor rămâne în custodia statului. Confidențialitatea informațiilor de acest gen este menținută în conformitate cu legislația din România. Chevron nu comentează și nu dezvăluie cifre de business”, se arată în comunicatul companiei.

Aceleași motive au fost indicate și în cazul Poloniei, când compania americană a anunțat că renunță la exploatare acum două săptămâni.

Divizia Chevron din Polonia „a decis să renunțe la operațiunile legate de gazele de șist din această țară deoarece oportunitățile de aici nu mai concurează favorabil cu alte oportunități din portofoliul global al Chevron”, se arăta în declarația companiei.

Se pare că Europa de Est nu este un mediu favorabil exploatărilor gazelor de șist pentru marile companii energetice, chiar și firmele Exxon Mobil, Total și Marathon Oil au renunțat la explorarea gazelor de șist în Polonia.

Așadar, protestele și-au avut rolul lor, mai devrem sau mai târziu.

Protestele de la Pungești

pungesti

ponta-despre-protestele-de-la-pungesti-nu-mi-am-inchipuit-ca-cineva-o-sa-rupa-gardurile-companiilor-americane_size9

chevron-a-depus-plangere-pentru-distrugerile-provocate-de-protestatari-la-pungesti-

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Explicația oficială a Chevronului de a lăsa România

  1. povesti… vin rusii, gazprom, razbel etc

  2. Aiurea!.Chevron a plecat din românia de frica rușilor!…de granița cărora suntem prea aroape.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*