Explicația judecătorilor: Cum au afectat românii din filmul Sky News securitatea națională

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 august 2016
  • Justiție

Cei trei români care au pozat drept „traficanţi de arme” în reportajul înscenat de la Sky News au afectat securitatea naţională a României, susține judecătoarea Mariana Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucureşti.

Românii nu erau actori şi nu aveau contracte încheiate cu Sky News în sensul apariţiei lor într-un material cu caracter fictiv, informează Gândul.info.

Judecătoarea menționează că cel mai grav aspect este că după ce au vizionat reportajul difuzat de Sky News şi au observat că nu se menţionează caracterul fictiv al celor descrise în el, „nu au avut nici o iniţiativă de a anunţa autorităţile” şi „au rămas în pasivitate, fără a denunţa faptele şi pe jurnaliştii britanici”.

Românii merită dispunerea arestării preventive, fiind vinovați de transmiterea unei arme ”de colecție”, pe care nu aveau voie să o scoată din casă, în ciuda faptului că dețineau legal arme de vânătoare.

Decizia de arest preventiv ajută și la „protejarea publicului împotriva pericolului de repetare, de încurajare a faptelor” care sunt cercetate de procurorii DIICOT, susține judecătoarea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *