Ultimele Știri

Exodul de turişti ruşi s-a înjumătăţit

turisti rusi

De la începutul acestui an numărul de turiști ruși care călătoresc în străinătate a scăzut cu 40 la sută comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor prezentate de șeful Agenției de Turism, Oleg Safonov.

Din cauza problemelor economice, ruşii preferă să scadă din bugetul alocat pentru vacanţe şi se orientează spre atracţiile interne. Dacă până acum destinaţiile turistice din Spania, Grecia sau italia erau pline de turişti ruşi, în acest an exodul lor s-a micşorat semnificativ cu aproximativ 41%, 31% şi 29%.

Astfel, dacă în perioada ianuarie-martie 2014 aproximativ 3,181 milioane de turişti au călătorit în afara Rusiei, în primele trei luni din acest an numărul acestora a scăzut la 1.899 milioane, conform datelor Agenției Federale Turismului din Rusia.

În același timp, preşedintele agenţiei a afirmat că numărul de turiști străini care sosesc în Rusia a crescut cu 16,5 la sută, majoritatea dintre ei fiind chinezi.

Amintim că în primul trimestru din 2015, economia rusă a înregistrat primul declin din ultimii aproape şase ani, pe fondul scăderii preţului la ţiţei, al sancţiunilor occidentale şi al deprecierii rublei.

În primele trei luni din 2015, PIB-ul Rusiei s-a contractat cu 1,9%, comparativ cu primul trimestru al anului trecut, după un avans de 0,4% în perioada octombrie – decembrie 2014, conform datelor preliminare publicate recent de Biroul de Statistică. Analiştii se aşteptau la o scădere de 2,6%, în timp ce Ministerul Economiei estima un declin de 2,2%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*