Ultimele Știri

Existența Republicii Moldova ca stat este pusă în pericol

Valeriu Streleț: Este pusă în pericol însăși existența Republicii Moldova

republica moldova

Existența Republicii Moldova ca stat este pusă astăzi în pericol ca urmare a unor factori acumulați – mai mult ca oricând – în vara anului 2015, a declarat premierul moldovean Valeriu Streleț, pe fondul protestelor antiguvernamentale ce se desfășoară de aproape o săptămână în fața guvernului, potrivit Radio Chișinău.

Primul ministru moldovean a lansat acest avertisment joi, în timpul prezentării raportului de activitate al cabinetului său, învestit la sfârșitul lunii iulie.

Referindu-se la protestele din piața centrală, premierul moldovean a declarat că soluționarea problemelor grave acumulate în ultimii ani poate avea loc doar în condiții de stabilitate politică.

Premierul Valeriu Streleț declarase tot joi că guvernul său va demisiona doar în cazul unui vot de neîncredere din partea parlamentului de la Chișinău, insistând că problemele cu care se confruntă în prezent Republica Moldova și din cauza cărora au ieșit oamenii în stradă — corupția, sărăcia, lipsa de încredere în clasa politică — sunt consecințele unor procese acumulate pe parcursul mai multor ani.

După manifestația de amploare de duminică, când zeci de mii de oameni au ieșit în stradă cerând demisia guvernului, a președintelui și alegeri anticipate, mai mulți protestatari au decis să rămână să manifesteze non-stop, instalând corturi în fața clădirii guvernului.

În acest context, fostul ambasador al Republicii Moldova la ONU, Igor Munteanu, a opinat că Rusia ar putea profita de protestele din Piața Marii Adunări Naționale pentru a-și ‘activa prezența și rolul’ în Republica Moldova.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Existența Republicii Moldova ca stat este pusă în pericol

  1. Daca si o tara mica cum este Republica Moldova, care fie vorba intre noi ar face mai bine sa se uneasca cu Romania, nu reuseste sa-si gestioneze si sa-si administreze cu intelepciune relatiile pe care le are cu proprii sai cetateni…

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*