Ultimele Știri

Exista sau nu apă pe Marte?

Un meteorit vechi de aproape 1,3 miloane de ani a reuşit să creeze din nou vâlvă în lumea ştiinţei. Acesta a fost descoperit pe Pământ şi se presupune că provine de pe Marte. În componenţa sa au fost găsite elemente care indică prezenţa apei şi ceea ce poate reprezenta rezultatul unui proces biologic. Există specialişti care cred că în trecut, Planeta Roşie a fost lovită de asteroizi mari în urma cărora ar fi putut să existe condiţii pentru apariţia şi dezvoltarea vieţii.

Roca are în structura sa minerale şi fier care întăresc această teorie. Alţi oameni de ştiinţă cred că aceste elemente diferite s-ar fi putut forma în urma acțiunii unor materiale biologice, fiind asemănătoare unor structuri create de organisme unicelulare pe Pământ. Dacă această ipoteză se va dovedi falsă, teoria privind impactul cu asteroizi confirmă că în trecut pe Marte ar fi existat condiții pentru apariția vieții.

”Din anumite puncte de vedere (aceste caracteristici) sunt similare rămășițelor de celule fosilizate descoperite pe Pământ și ne-au pus pe gânduri pentru că meteoritul provine, fără nicio îndoială, de pe Marte”, a explicat profesorul Lyon, unul dintre cercetătorii care au participat la realizarea studiului. ”Studiul nostru a ajuns la concluzia că probabil nu era vorba de celule, dar este evident că la un moment dat (aceste structuri) au conținut apă — apă ce a fost încălzită, probabil în urma impactului unui asteroid”, a mai adăugat acesta.

marte1

Pentru ca o persoană să poată locui pe Marte este nevoie de un spaţiu propice şi temperaturi moderate care să permită supravieţuirea unei fiinţe. Totodată dezvoltarea unor activităţi presupune alocarea unei anumite perioade de timp pentru ca orice om să se poată adapta.

„Am putut demonstra că există acolo toate elementele necesare pentru existența vieții. (În subsolul marțian) nu este prea rece, iar condițiile nu sunt foarte dure. Viața așa cum o percepem noi, sub forma bacteriilor, spre exemplu, ar putea să existe acolo, deși nu avem încă dovezi directe. Pe Marte ar fi putut exista viață și, în anumite forme, ar putea să mai existe încă”, a susţinut el.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*