Ultimele Știri

Executivul reacționează la protestul transportatorilor: Nu este în competența Guvernului să stabilească valoarea tarifelor RCA. Trebuie clarificată de ASF

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a declarat că nu intră în competența Guvenrului să stabilească valoarea de plafoinare a RCA și este ”inadmisibil” faptul ca transportatorii pretind acest lucru.

Liviu Iolu susține că Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență tocmai pentru a crea cadrul juridic care să permită rezolvarea acestor probleme.

„Ordonanța reflectă solicitările transportatorilor, respectând legea și rolul tuturor instituțiilor implicate. Nu este în competența Guvernului să stabilească valoarea de plafonare a tarifelor RCA și este inadmisibil să i se solicite Guvernului acest lucru. Această chestiune trebuie clarificată de ASF. Guvernul nu se poate substitui instituțiilor care trebuie să-și asume responsabilitatea rezolvării disensiunilor dintre asiguratori și transportatori. Stabilirea prețurilor, cerere formulată azi în petiția adresată Guvernului, nu este în atribuțiile Executivului, ci a Autorității de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină”, susține Iolu.

Problema RCA trenează de multă vreme, „din cauza incapacității instituțiilor responsabile de a gestiona această situație”, susține purtătorul de cuvânt.

Protestul Transportatorilor a început joi dimineață, la ora 9:00, în Piața Victoriei.  Aceștia protestează față de prețurile RCA, în fața sediului Guvernului aflându-se tiruri, taxiuri și autocare care claxonează.

“Nu există nicio prevedere clară în Ordonanța de Urgență vis-a-vis de valorile tarifelor RCA, mai mult Guvernul lasă ASF să stabilească aceste tarife, ASF care ne-a adus în această criză și a cărei conducere noi am solicitat să fie destituită. Este evident că acest ASF nu poate să stabilească aceste valori la liberul plac fără niciun fel de restricționare din partea Guvernului”, a declarat pentru AGERPRES, Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Protestul se derulează atât în București, cât și și în alte 20 de orașe din țară, cu un număr total de 100.000 de mașini.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*