Ultimele Știri

EXCLUSIV! „Garcea” despre legea antifumat: „O lege idioată făcută de niște idioți”

mugur mihaescu

De joi intră în vigoare legea antifumat. Asta înseamnă că fumătorii nu vor mai putea aprinde țigara în spațiile închise, adică în niciun restaurant sau local din țară. Mugur Mihăescu, vicepreședintele Asociației Comercianților din Centrul Vechi este de părere că actul normativ a fost făcut de niște idioți.

Reporter: Ce înseamnă legea antifumat pentru dumneavoastră?

Mugur Mihăescu: „Nu l-am crezut pe Petre Țuțea, nu eram de acord cu el, dar a avut perfectă dreptate, a făcut pușcărie pentru un popor de idioți. (…) Îi doare în pix pe ăștia, atâta timp cât marile corporații acaparează tot în țară, capitalul românesc e la pământ, îi doare fix în pix. Noi trebuie să stăm cu fundurile în sus la Europa, că așa suntem de bucălați și frumoși cum stăm și executăm ordine.”

„Trebuie să fie loc pentru toți. Educația nu se face cu bâta și peste noapte.”

„Legea trebuia ușor, ușor, puțin câte puțin, pe măsura creșterii economice, pe măsură ce lumea venea în oraș și mânca, pe măsură ce copiii noștri învățau despre nocivitatea fumatului. Până atunci nu trebuie să mă înfierezi și să mă arunci în stradă, pentru că nu sunt ca tine.”

„Pe principiul ăsta, și eu vreau să interzic tuturor nefumătorilor care conduc mașini cu combustie internă să nu mai meargă. Și să îngropi industria petrolului într-o noapte. Nu aș fi un idiot? Ba da! Așa a procedat  și individa în cauză cu legea asta, aceeași aberație, aceeași idioțenie. Nu poți să faci lucrurile astea peste noapte, pentru că te consideră lumea idiot.”

„Domnilor, sunteți niște cretinoizi. Singura noastră șansă este ca voi să dispăreți, ar fi extraordinar de bine pentru noi.”

„Eu n-aș putea, dacă ar fi să interzic industria petrolului deodată, pentru că eu conduc mașină electrică și tu mă poluezi pe mine, nefumătorule, cu mașina ta cu mulți cai, dar în care nu fumezi. Nu pot, pentru că sunt idiot, în schimb, anumiți indivizi au considerat că așa trebuie ei să procedeze. Dați-mi voie să cred despre ei că sunt idioți. (…)”

Cea mai frumoasă dovadă cât de idioți suntem și cât de idioți sunt cei care conduc și dau asemenea legi este ce s-a întâmplat cu Arena Națională și cu ISU. Domnilor, sunteți niște cretinoizi. Singura noastră șansă este ca voi să dispăreți, ar fi extraordinar de bine pentru noi.

”Vreți să-i copiați pe americani? Uite, vreau să fumez și eu o marijuana.”

„Oamenii sunt duși cu pluta și unii dintre ei sunt la bază lăcătuș mecanic. Omul ăla dă legi! Lăcătușul mecanic dă legi! (…) Trebuie să fie loc pentru toți. Educația nu se face cu bâta și peste noapte. (…) Vrem să copiem modelul american, foarte bine! Legalizați marijuana, mă, deștepților! Cum e asta? (..) Da, legalizați căsătoriile între gay, deștepților. Nu mai lăsați Botoșaniul să voteze (…). Vreți să-i copiați pe americani, uite, vreau să fumez și eu o marijuana aici, dacă tot îi copiem pe americani.”

Legea antifumat interzice fumatul în spaţiile de la locul de muncă şi în orice loc de joacă pentru copii, fie că este spaţiu închis sau în aer liber. Interdicţia se aplică şi în mijloacele de transport în comun, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private.

Noua lege antifumat prevede că nerespectarea prevederilor ei de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor legii se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere. La a doua abatere se sancţionează cu amendă contravenţională de 10.000 lei.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la interzicerea fumatului în spațiile publice închise, iar pe 1 februarie legea a fost publicată în Monitorul Oficial.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*