Ultimele Știri

Legături incredibile între Crescent, Dan Voiculescu și titanii care conduc economia Europei

voiculescu dan

Acest articol prezintă legăturile mult mai grave între societatea Crescent, compania cunoscută ca fiind cea care se ocupa de comerțul exterior al României, înființată la ordinele Securității în 1984, precizată de către ex-președintele Băsescu în scandalul cu Gabriela Firea.

Compania al cărui nume apare în recentul scandal este înființată în 1984, dar este încă activă, după cum se arată în documentele prezentate în continuare.

Legăturile pe care Crescent le are, compania în care implicarea lui Voiculescu este evidentă, recunoscută și știută, sunt deosebit de grave și trec granițele țării, ajungând la cea mai mare companie de consultanță din lume, PricewaterhouseCoopers.

Compania Crescent este sinonimă cu numele lui Dan Voiculescu, fost colaborator al Securității și mogul de presă, dar unde sunt banii românilor, unde se află averea României dinainte de Revoluția din 1989 și unde s-au evaporat acești bani?

Începem cu afirmațiile lui Voiculescu, apărute în documentarul ´Averea Diavolului´ în anul 1991, în care el însuși afirma că profiturile nete acumulate ale României sunt în conturile companiei Crescent din Cipru- mai exact CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME (CYPRUS) LIMITED.

Jurnalist: – În anii 80 ați strâns sute de milioane… Zeci de milioane de dolari. Unde s-au dus acești bani?

Voiculescu: – Acești bani sunt în conturile Crescent din Cipru. Toți banii aceștia. Profiturile nete sunt în conturile Crescent din Cipru.

Jurnalist: Cât valorează compania acum?

Voiculescu: (…) Nu știu… acesta este un secret, în mod normal? Dacă este un secret nu vă spun.

Jurnalist: Îmi puteți spune dacă profiturile dumneavoastră au ajuns în conturile speciale ale regimului Ceaușescu?

Voiculescu: Nu, domnule.

Jurnalist: Niciun bănuț?

Voiculescu: Niciun bănuț!

Ulterior s-a arătat clar că Voiculescu a controlat și exploatat această companie prin Grivco SRL – Grupul Industrial Voiculescu & Co. http://grivco.ro/

Recent, în cursul zilei de 14 martie 2015, Voiculescu prezenta o hârtie oficială pe blogul personal, ce arată faptul că GRIVCO SRL este acționar în CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME (CYPRUS) LIMITED în contextul presupusei confiscării averii sale.

voiculescu

Fapt ce este confirmat și de Regsitrul Comerțului din Cipru; se poate observa foarte clar și destul de ușor pe siteul public al Registrului Comerțului din Cipru: http://www.mcit.gov.cy/mcit/drcor/drcor.nsf/index_en/index_en?OpenDocument,  accesul la informație fiind unul gratuit.

44_

 

Dar, afirmatiile lui Voiculescu din 1991 cu cele actuale se contrazic, în mod clar.

De ce compania CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME (CYPRUS)  LIMITED, înființată în anul 1984, este încă activă până în ziua de astăzi și cine o controlează?! 

Tot pe siteul public al Registrului Comerțului din Cipru, se poate observa că societatea CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME (CYPRUS) LIMITED  este activă și că a plătit impozitul forfetar – numit Annual Levy  – în 2013.

1

CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LIMITED  a plătit acest impozit forfetar pentru anul 2013  (pentru anul 2014, Anuual Levy poate fi plătit până la data de  30.11.2016, conform informațiilor obținute de la RC Cipru).

Mai concret, Annual Levy este asemănător unui impozit forfetar pe care trebuie să-l plătească fiecare firmă înregistrată în Cipru începând cu 2011, acestuia adăugându-se și restul profitului companiei la depunerea bilanțului anual.

Totuși, societatea înființată în 1984 este ținută activă, iar Voiculescu & CO sunt acționari, dar de ce?

Răspusurile pot fi variate și le așteptăm de la cei care le cunosc, deși se și pot anticipa ușor cu ajutorul informațiilor ce vor fi prezentate în continuare.

PricewaterhouseCoopers (PwC)

Conform unor informații ce ne-au parvenit pe adresa redactiei si confirmate și de informațiile publice de pe siteul  Registrului Comerțului din Cipru se poate observa că sediul social al companiei Crescent este la adresa Themistocles Dervis, 3, JULIA HOUSE, 1066, Nicosia, Cyprus.

27__

Exact aceeași adresă, casă și număr, unde este situat sediul gigantului PricewaterhouseCoopers în Cipru!

35_

Pentru cine nu știe, PricewaterhouseCoopers este este cea mai mare companie de servicii profesionale, de consultanță și audit din lume, ea făcând parte din Big Four împreună cu Delloite, Ernest and Young și KMPG.

Ca un reper în raport cu mărimea companiei, aceasta are sedii în peste 157 de țări și aproape 200.000 de angajați și un profit, numai în ultimul an, de aproximtiv 34 de miliarde de dolari!

 

Un alt acționar al CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LIMITED, pe lângă Grivco SRL, este Abacus (Cyprus) Limited – societatea ce apare ca acționar și în documentul prezentat de Voiculescu pe blogul său, companie înființată în 1980, cu sediul în Themistocles Dervis, 5, JULIA HOUSE, 1066, Nicosia, Cyprus – coincidență sau nu – pe aceeași stradă, unul lângă celălalt… cu sediul Crescent.

6

Iar Abacus (Cyprus) Limited este deținută de Abacus Limited.

7

Abacus Limited are sediul…  oarecum previzibil deja, la adresa Themistocles Dervis, 5, JULIA HOUSE, 1066, Nicosia, Cyprus.

8

Într-un final, Abacus Limited este deținută de 3 persoane fizice, care au o strânsă legatură cu PricewaterhouseCoopers, la fel ca și cei 3 directori ai CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LIMITED, ce apar în documentul publicat pe blogul-ul lui Voiculescu acum 5 zile, ele fiind doar persoane interpuse.

 9

Ca o concluzie, un acționar al CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LIMITED este GRIVCO SRL – Voiculescu and Co, iar celălalt acționar este Abacus (Cyprus) Limited, o firmă “de casă”, interpusă, a PricewaterhouseCoopers,  CRESCENT având sediul exact la aceeași adresă cu sediul PricewaterhouseCoopers din Cipru.

O concluize logică, este că PwC, ca fimă de audit, a oferit și oferă managementul CRESCENT,  încă din 1984, împreună cu GRIVCO SRL.

Impreună sau pentru GRIVCO SRL?

PricewaterhouseCoopers, dezvăluirile și recentele legături periculoase la nivel internațional!

ICIJ – International Consortium of Investigative Journalists a dezvaluit implicarea celor de la PwC în scandalul “Lux Leaks” publicat în noiembrie 2014.

PwC este una dintre principalele părți acuzate în acest scandal de proporții în care s-au vehiculat sume de sute de millioane de dolari ce au fost ascunse de guvernele unor țări, similar cu cazul Crescent –  www.icij.org/project/luxembourg-leaks.

Este vehiculată și implicarea Preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care momentan evită să facă declarații concrete legate de acuzațiille care i se aduc.

Jean-Claude Juncker a fost prim-ministrul Luxemburgului în perioada la care face referire scandalul “Lux Leaks”. PwC a fost obligată și este încă obligată să dea explicații în acest scandal izbucnit de doar câteva luni și care implică mai multe state.

Mai jos este prezentat unul din documentele “desecrizate” care arată implicarea celor de la PwC în ultimul deceniu în acest scandal.

pwc

În mod cert, PwC cunoaște adevărul și despre Crescent, deoarece este clar implicată în structura acestei societăți și după cum se poate observa, aceste tip de acțiuni sunt practicate de către firma de audit și în alte cazuri.

07_Voiculescu_Reuters

Dan Voiculescu a avut grijă să folosească un sistem destul de complex pentru extragerea banilor din conturile Crescent. Fostul securist a înființat mai multe companii în domeniul presei, care au fost și sunt administrate de jurnaliștii săi de casă. Putem face dovada cu documente despre astfel de operațiuni întreprinse de Dan Voiculescu și doi jurnaliști, respectiv Cătălin Tolontan și Gabriela Firea.

Compania Convergent Media SRL, care publică ziarul Gazeta Sporturilor și www.gsp.ro , deținută de cele doua fiice ale lui Voiculescu Dan și condusă de Catalin Tolontan a fost finanțată cu milioane de dolari din conturile firmei Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Limited.

tolontan

Un alt jurnalist care s-a ocupat de adminitrarea unei firme de casă a lui Voiculescu Dan este jurnalista Gabriela Firea, acual senator PSD în Parlamentul României. Compania SC Media Casa Press SRL administrată de Gabriela Firea a fost finanțată cu banii din conturile Crescent.

firea

Noi, românii, așteptăm răspunsuri!  Societatea Crescent înființată în 1984 are legătura cu averea romanilor, a României; după cum s-a afirmat în mai multe rânduri, ea a fost înființată pentru a acumula profiturile realizate de  România din mai multe activități desfașurate în afara țării de-a lungul timpului!  SRI, SIE, DNA, Parchetul General al României, ar putea face un efort în aflarea adevărului despre banii din conturile Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Limited.

Majoritatea banilor din conturile Crescent au fost livrați prin contracte de împrumut către companiile din România deținute de familia Voiculescu și administrate de oamenii săi de casă. 

Vrem aflarea adevărului despre banii românilor!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*