Ultimele Știri

Eveniment întinat de arborarea steagului SUA în celebrul balcon al Universității

În seara zilei de 21 decembrie la Universitate se construia baricada de la Inter, aici aveau să fie uciși zeci de români de gloanțele uslașilor și organelor represive ale statului comunist. 

Acum 25 de ani în Piața Universității s-a strigat pentru prima dată ”Libertate”, ”Jos comunismul”, ”Jos Cizmarul” și celebra frază, ”Libertate te iubim ori învingem ori murim”. La festivitățile organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la martiriul eroilor revoluției, a avut loc un gest care a întinat lupta celor comemorați.

În celebrul balcon al Universității București a fost arborat steagul SUA, fapt care a incitat spiritele în piață și a indignat o parte din oamenii prezenți la festivitate. În 1989 s-a murit pentru libertate pentru ca noi să avem o țară mai bună, s-a murit pentru România și nu pentru SUA, cum spun unii revoluționari de carton. În Piața Operei din Timișoara, în Piața Păcii din Cluj, în Piața Republicii din Sibiu, în Piața Unirii din Iași, în Piața Palatului și Piața Universității din București s-a fluturat tricolorul românesc în decembrie 89, asta trebuie să înțeleagă cei care vor să ne mutileze istoria.

SUA este partenerul și aliatul României, dar nu are nici o contribuție la Revoluția Română din 1989. În urma acestei acțiuni ilegitime create de câțiva binevoitori, un grup de oameni prezenți în piață au decis să urce la balconul Universității și să dea jos steagul SUA.  Printre cei care s-au implicat în această acțiune este și activistul Alexandru Alexe care a considerat acest gest ca fiind o ofensă la adresa idealului revoluției. Tinerii implicați în această acțiune au fost bătuți și gazați de bodiguarzii OK Guard, apoi două persoane au fost reținute și duse la secția de poliție numărul 10.

Alexandru Alexe a fost una din persoanele reținute și a postat pe  Facebook un mesaj video pentru a explica gestul său.

 

Doru Mărieș liderul Asociației 21 Decembrie, a fost întrebat ce caută steagul SUA pe balconul Facultății de Geografie, însă acesta a evitat să răspundă, și a replicat la rândul său, ”ce avem cu America?”. În balconul Universității nu putea intra nimeni în afara celor trecuți pe o anume listă.  

România este înjosită și umilită subtil prin  gesturi simbolice, acest lucru prezintă faptul că țara noastră devine o colonie. Acum 25 de ani România era o colonie a Uniunii Sovietice, astăzi se pare că avem un nou stăpân, Statele Unite ale Americii. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*