Ultimele Știri

Eveniment astronomic rar, de Crăciunul acesta! Ultima oară a avut loc acum 40 de ani

Crăciunul acesta vom avea parte de un eveniment astronomic foarte rar, având loc la 40 de ani. Mia mult decât atât, următorul eveniment astronomic similar urmează să mai aibă loc în 2034.

Luna plină va fi vizibilă pe cer de Crăciun, marcând astfel un moment inedit, care nu s-a mai produs în ultimele patru decenii, informează site-ul huffingtonpost.com.

Pentru prima dată în acest secol, Luna plină va străluci pe cer în prima zi de Crăciun. Potrivit site-ului The Weather Channel, ultima Lună plină care a fost vizibilă de Crăciun s-a produs în 1977. Următorea coincidenţă astronomică de acest tip va avea loc abia în 2034, scrie Mediafax.

Locuitorii de pe continentul american vor fi cel mai bine plasaţi pentru a putea să admire fenomenul, în noaptea de Ajun, în timp ce europenii vor putea să vadă Luna plină chiar în prima zi de Crăciun.

Luna plină din 25 decembrie, supranumită şi „Luna rece” sau „Luna nopţilor lungi”, va atinge punctul de maximă vizibilitate în jurul orei 13.11 (ora României, n.r.).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*