Ultimele Știri

Eveniment astronomic care are loc o dată la un milion de ani

Cometa Siding Spring se va apropia peste câteva ore, la cea mai apropiată distanţă de Marte, mai exact la ora 20.27. Cercetătorii vor folosi acest moment pentru a vedea secretele atmosferei marţiene, o planetă pe care oamenii ar dori să ajungă în viitor.

Cometa Siding Spring va ajunge la 139.500 de kilometri de Marte. Cercetătorii vor studia efectele particulelor sale asupra atmosferei subţiri a Planetei Roşii. Potrivit NASA, evenimentul are loc o dată la un milion de an.

Siding Spring, potrivit Space.com, are un diametri de 8 kilometri. A fost formată acum 4,6 miliarde de ani între Jupiter şi Neptun, la doar câteva milioane de ani după formarea Sistemului nostru Solar. Multe obiecte spaţiale din acea zonă au format noi entităţi spaţiale. Cometa a ajuns apoi în norul lui Oort, o zonă cu multe comete, la marginea Sistemului Solar.

Pentru miliarde de ani, Siding Spring nu a ajuns aproape de Soare. Dar după ce o stea a trecut prin norul lui Oort, cometa şi-a schimbat orbita, ajungând în inima Sistemului Solar. Interesant e faptul că, datorită modului cum a fost formată, Siding Spring nu a fost afectată de căldura Soarelui, aşa că are proprietăţile de acum 4,6 miliarde de ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*