Ultimele Știri

Evaziune de milioane de lei cu medicamente pentru bolnavii de cancer şi SIDA

Procurorii desfășoară peste 87 de percheziții în București și alte 17 județe. Mai mult firme și persoane sunt suspectate că au achiziționat de pe piața neagră medicamente, pe care, mai apoi, le-au oferit pacienților.

Mai grav este că aceste medicamente erau necesare pentru bolnavii de cancer, HIV/SIDA, boli psihice și hepatită. Persoanele implicate sunt suspectate de evaziune și spălare de bani iar prejudiciul este de 77 milioane de lei.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 – 2014, suspecţii au efectuat livrări intracomunitare de bunuri (produse farmaceutice, preponderent medicamente utilizate în tratarea diferitelor forme de cancer, a bolilor autoimune, sindrom HIV/SIDA, a bolilor psihice şi hepatitei) în valoare totală de aproximativ 160 milioane de lei, bunuri pe care le colectau de pe piaţa neagră, fără documente justificative. Pentru a asigura trasabilitatea medicamentelor şi pentru a reduce sarcina fiscală aferentă acestor venituri, suspecţii au înregistrat achiziţii fictive de medicamente de la societăţi afiliate sau cu comportament de tip fantomă”, arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, într-un comunicat de presă.

La finalul perchezițiilor, vor fi aduse în fața procurorilor 79 de persoane. S-au percheziționat depozitele, sediile firmelor și locuințele suspecților. Se pare că aceștia s-au folosite de firme ”fantomă” de unde erau mai apoi retrași.

La percheziţii participă procurori de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi peste 300 de poliţişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Poliţia Capitalei. Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*