Ultimele Știri

EUROPOL: 5000 de militanți ISIS au ajuns în Europa. Au venit cu scopul de a obține victime în masă, în rândul populației civile

politie frontiera imigranti refugiati
Între 3000 și 5000 de luptători ai Statului Islamic, antrenați în taberele din Siria și Irak, au intrat în Europa, a declarat șeful Europol. 

 „Europa se confruntă în prezent cu cea mai mare amenințare teroristă din ultimul deceniu,” a spus  Rob Wainwright, directorul Europol.

„Ne putem aștepta la Statul Islamic sau a altor grupuri teroriste religioase să pregătească un atac undeva în Europa, cu scopul de a obține victime în masă, în rândul populației civile”, a spus el, menționând că riscul de atacuri asupra persoanelor fizice este foarte mare.

Cu toate acestea, Wainwright a refuzat să lege creșterea fără precedent de amenințării teroriste cu criza refugiaților aflată încă în curs de desfășurare. El a respins ipoteza larg răspândită că teroriștii se infiltrează în Europa sub masca solicitanților de azil.

„Nu există indicii concrete că teroriștii utilizează în mod sistematic fluxul de refugiați să vină în Europa nedetectați”, a spus Wainwright.

În ultima lună, fostul secretar britanic de apărare Liam Fox și-a exprimat îngrijorarea că jihadiștii s-ar putea strecura în UE în rândul solicitanților de azil. Țările din sudul Europei, prin care se deplasează”nu au nici o idee dacă aceste persoane sunt refugiați autentici sau solicitanți de azil sau a migranților economici sau teroriști care funcționează sub acoperire”, a spus el.

Aceste griji au fost dovedite, după ce serviciul german de informații interne a confirmat în februarie că a primit mai mult de 100 de informări despre militanți ISIS sosiți în Europa cu valul migrator. Vestea a determinat dezbateri suplimentare cu privire la politica de migrație a UE.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*