Ultimele Știri

Europarlamentarul Stefan Bernhard Eck cere demisia lui Răzvan Băncescu de la ASPA

Stefan Bernhard Eck

Europarlamentarul german Stefan Bernhard Eck face o vizită în România în perioada 31 ianuarie – 3 februarie 2015, prilej cu care vrea să solicite Consiliului General al Municipiului Bucureşti si primarului general Sorin Oprescu demisia întregii conduceri a ASPA Bucureşti, în frunte cu Răzvan Băncescu.

Eurodeputatul consideră declaraţiile coordonatorului ASPA despre câini trimişi în Germania pentru zoofilie drept mincinoase, extrem de nocive şi de natură să-i ultragieze pe mulţi dintre compatrioţii săi, a anunţat sâmbătă Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor.

Acţiuni de protest pregătesc şi organizaţiile de protecţie a animalelor din Europa, cea mai cunoscută dintre ele, fundaţia germană TASSO intenţionând să ceară ambasadei Germaniei la Bucureşti adoptarea unei poziţii oficiale dure împotriva aceastei defăimări fără precedent a cetăţenilor germani care au contribuit şi contribuie în continuare, cu sume importante sau cu actiuni de voluntariat, la salvarea unor animale condamnate la moarte sau la suferinţă de autorităţile române.

Europarlamentarul german Stefan Eck s-a declarat șocat de recentele acuzații de zoofilie aduse unor fundații de protecție a animalelor din România și din Germania de către coordonatorul de proiect al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) Răzvan Băncescu. Acuzațiile halucinante nu au avut răsunet în România, dar nu au rămas neobservate în Germania. Eck, sosit acum în România pentru a pregăti vizita mai multor europarlamentari pe tema drepturilor animalelor, s-a folosit de acest prilej pentru a aborda cu oficiali români acuzațiile pe care le caracterizează drept nefondate și iresponsabile.

„Voi aborda acest subiect în întâlnirea cu primarul Bucureștiului, pentru că am fost foarte șocat că oamenii lui, fără nici o dovadă, au făcut acuzații iresponsabile la adresa unor fundații din Germania și implicit la adresa germanilor, care au fost acuzați la scară largă de zoofilie și de alte acte de cruzime. Dacă așa ceva s-ar întâmpla în Germania, Băncescu ar fi demis pe loc și deferit justiției“, a spus Eck, pentru „România liberă“. Eck urmează să aibă o întâlnire și cu staff-ul președintelui Klaus Iohannis, pe subiectul drepturilor animalelor.

Încă de la numirea sa la ASPA, Răzvan Băncescu s-a poziționat împotriva ONG-urile de protecție a animalelor. Numele acestuia este nou în administrația publică. Înainte de ASPA, Băncescu a lucrat la RATB, pe un post de controlor. Anterior, a ocupat funcția de director comercial la un centru medical fondat chiar de Sorin Oprescu, după cum a dezvăluit presa centrală.  „A fost administrator la Academica, la policlinica pe care am făcut-o cu fratele meu și cu fiul meu. Căra, la propriu și la figurat, perfuzoare și ce mai trebuia“, recunoștea însuși Oprescu.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Europarlamentarul Stefan Bernhard Eck cere demisia lui Răzvan Băncescu de la ASPA

  1. Menghele- Oprescu, nu putea sa puna la ASPA, un om dintre „gulerele albe”, pentru ca acela nu s-ar fi pretat la cruzimi si torturi asupra animalelor- a pus un neaderthalian, cu muschi, tupeu ,fara cultura.
    Sa si-l asume si sa raspunda pentru toate abuzurile si ilegatitatile- Bancescu il da trage dupaa el in curand….

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*