Ultimele Știri

Europarlamentare sau Prezidențiale

Vineri 25 aprilie s-a dat startul la campania electorală pentru europarlamentare, astfel partidele politice și candidații independenți au putut începe practic campania. Principalul subiect sunt marile partide parlamentare care au avut  diferite evenimente și tindem să credem că are loc o campanie electorală pentru „Prezidențiale” și nu pentru alegerile europarlamentare.  La evenimentele de lansare a campaniei pentru alegerile europene am avut practic o lansare pentru candidații partidelor la președenția României.  Alianța electorală PSD-UNPR-PC a prezentat la lansarea campaniei candidatura la funcția de președinte al României pe Victor Ponta, iar imaginea alianței pe afișele și banerele electorale este  chiar acesta.  Imaginea lui Victor Ponta de pe afișele și banerele de campanie este asociată cu elemente tradiționale românești dar și cu simboluri de pe stema statului român puțin deformate,  „folosirea simbolurilor statului Român într-o campaniei electorală este interzis conform Legii Electorale”, fapt ce sugerează dorința acestuia de a deveni președinte al României.

Partidul Național Liberal  a lansat campania pentru europarlamentare sub egida lui Crin Antonescu, în viziunea acestuia România trebuie să prospere și a adoptat o strategie de „Liga Campionilor”. Crin Antonescu vine cu mesaje împotriva alianței condusă de Victor Ponta, a baronilor locali din partidele contracandidate și împotriva președintelui Traian Băsescu cunoscut ca susținător fervent al partidului Mișcarea Populară. Crin Antonescu a eliminat  toată masa critică din Partidul Național Liberal care  a fost condusă de Călin Popescu Tăriceanu și câțiva din foștii miniștri ai guvernării  USL care aveau legături cu Victor Ponta. Crin Antonescu  se autoproclamă candidat la funcția de președinte al României  în cadrul partidului pe care îl conduce.  PNL vine cu sloganul „Prosperitate Națiune Libertate”,  dar  prosperitatea nu a venit în guvernarea USL, din care a făcut parte și Crin Antonescu, națiunea încă suferă, nu are locuri de muncă cu toate că USL a promis 1.000.000 de locuri de muncă și libertate care nu prea există nici în cadrul PNL.  Membrii excluși din PNL îl acuză pe Crin Antonescu de dictatură în cadrul partidului.  Pe afișele electorale apare alături de candidați însuși Crin Antonescu.  Din această campanie reiese viitoarea candidatură  la funcția de președinte  al României, pentru liderul PNL.

Partidul Mișcarea Populară o are în prim-plan pe Elena Udrea, aceasta conduce campania de imagine a partidului pentru europarlamentare.  Pe materialele de campanie ale PMP se află în prim-plan  Elena Udrea, Cristian Preda și Teodor Baconschi, toți foști membri ai Partidului Democrat Liberal și colaboratori ai președintelui Băsescu. Președintele Băsescu susține la rândul său PMP și îi atacă pe Crin Antonescu și Victor Ponta ori de câte ori are ocazia.  Elena Udrea se pare că va fi candidata la funcția de președinte al României din partea PMP, aceasta devenind imaginea de campanie la europarlamentare dar și imaginea cea mai promovată în cadrul partidului.

Partidul Democrat Liberal lansează campania pentru europarlamentare cu sloganul „Europa în fiecare casă”. Campania de imagine a PDL este condusă de Monica Macovei, aceasta vine cu mesaje împotriva corupției și împotriva sărăciei. PDL este un partid fără suflu care și-a pierdut foarte mulți membri după înființarea PMP și cu o imagine șifonată în urma măsurilor de austeritate luate de „guvernele Boc” și a protestelor de stradă din anul 2012.  PDL a fost foarte mult timp la guvernare, a avut cele „5 guverne Boc”și „guvernul Ungureanu”, dar nu a reușit să combată corupția și sărăcia în această țară,  practic este un partid fără credibilitate în fața cetățenilor. La PDL nu se știe încă cine va candida pentru funcția de președinte al României, dar campania electorală actuală ne-o sugerează pe doamna Monica Macovei.

Monica Macovei

Partidul Poporului Dan Diaconescu și-a lansat campania pentru europarlamentare în orașul Arad. Liderul partidului Dan Diaconescu și-a prezentat noua sa mașină de campanie „DD-mobilul”,  cu care va face un tur prin toată țara.  Acesta și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al României fiind și imaginea de campanie a partidului său pentru europarlamentare. PPDD devine pe zi ce trece un partid fantomă, majoritatea parlamentarilor săi au părăsit formațiunea politică, iar promisiunile lui Dan Diaconescu nu mai sunt credibile nici măcar pentru simpatizanții săi, conform declarațiilor acestora după evenimentul din Arad.

DD-mobilul

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România are alte planuri decât restul partidelor parlamentare, liderii partidului vor să promoveze la Parlamentul European, autonomia ținutului secuiesc. Sogor Csaba, europarlamentar UDMR și candidat al Uniunii pentru încă un mandat de eurodeputat afirmă printre altele:  „În traista cu care plec la Bruxelles am pus autonomia şi punctele Rezoluţiei de la Alba Iulia unde ni s-au promis multe”. UDMR marjează în continuare pe o politică care vizează probleme etnice și își dorește cu orice preț obținerea autonomie pentru „ținutul secuiesc”.

sogor csaba udmr

Dupa lansarea acestei campanii electorale clasa politică românească oferă în continuare „pâine și circ”, la televizor liderii partidelor se amenință cu dosare penale și diverse acuzații de corupție până la cel mai înalt nivel. Liderii partidelor au intrat în „ringul de box” și se atacă unii pe alții ori de câte ori au ocazia, chiar exacerbat uneori. Singurul scop fiind defapt,  lupta pentru funcția de președinte al României. În acest an cu ajutorul principalilor actori politici vom avea un „circ” continuu, până la alegerea unui viitor președinte al României.  Această campanie devine în mod clar o campanie pentru prezidențiale, europarlamentarele reprezentând doar o mică luptă  între marii actori politici.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*