Ultimele Știri

Europa sancționează, Rusia înaintează!

”Câinii latră, ursul merge”

Consiliul European a luat o nouă serie de măsuri împotriva Rusiei care vor fi implementate în cel mai scurt timp. Aceste măsuri însă nu pot opri „ursul de la Răsărit”, nu au absolut niciun efect asupra armatei ruse care înaintează fără probleme în interiorul Ucrainei. Acest joc de-a șoarecele și pisica nu va aduce nimic bun pentru Uniunea Europeană, care dă dovadă de incapacitate în luarea deciziilor.

Comisarul Herman Van Rompuy ne amăgește cu implementarea noilor sancțiuni, care sunt absolut ineficiente. Rusia poate fi oprită doar printr-o amenințare directă, altfel aceasta își va continua marșul triumfal până la gurile Dunării. Ucraina nu poate opri armata rusă, cam asta ar trebui să înțeleagă mai marii europeni. Vladimir Putin și-a intensificat acțiunile de sprijin pentru separatiștii din Donbas, în urma vizitei de la Minsk. Acest lucru nu ne poate spune decât un singur lucru, Rusia nu se va opri aici!

„Consiliul European este pregătit să ia noi măsuri pe fondul escaladării situaţiei din Ucraina”, a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la finalul summitului extraordinar de la Bruxelles.

Comisia Europeană a primit sarcină să pregătească „de urgenţă” o nouă serie de sancţiuni. Acestea trebuie prezentate „în termen de o săptămână”, iar o decizie va fi luată „în funcţie de evoluţia situaţiei”, a explicat el.

„Toată lumea este conştientă că trebuie acţionat rapid”, a subliniat Van Rompuy. „Există o determinare puternică pentru a pune toată presiunea posibilă pe Rusia, pentru a reveni la masa negocierilor şi a găsi o soluţie politică”. Consultări între cele 28 de state membre vor începe luni, „pentru a fi pregătiţi într-o săptămână”.

Cancelarul german Angela Merkel a precizat că aceste sancţiuni economice vor viza în special sectoarele finanţelor şi energiei, la fel ca cele adoptate la sfârşitul lui iulie. Aceste sancţiuni economice „au un impact vizibil asupra economiei ruse”, a dat asigurări Van Rompuy.

UE a decis la 29 iulie să blocheze accesul Rusiei la pieţele sale financiare şi a interzis vânzarea către Rusia a tehnologiilor sensibile în domeniul energiei, armamentului şi a bunurilor care pot fi folosite atât în scopuri civile, cât şi militare.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Europa sancționează, Rusia înaintează!

  1. Atenție vă rog !!! aveți nevoie de un împrumut de urgență? Ofer o garanție de bază non și non împrumut comision în avans la un interes scăzut de 2%, tot ce trebuie să faceți pentru a obține împrumut este de a înregistează la noi! contactati-ma prin (maryannalfredo@outlook.com)

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*